”Önskar grabbarna en riktigt bra julklapp”

I kväll ställs Leksand mot Oskarshamn i sista matchen före juluppehållet. Masarna kommer till mötet med åtta raka förluster i ryggen, men trots detta är tränare Leif Carlsson positiv och laddad inför matchen.


– Jag önskar grabbarna en riktigt bra julklapp, säger han till LIF-TV inför kvällen.

Under fredagens LIF-TV-sändning fick vi höra tränare Carlssons tankar inför kvällens möte med serieledande Oskarshamn i Tegera Arena.


– Jag önskar grabbarna en riktigt bra julklapp. Det är att vi ska göra en riktigt bra fight här i kväll och att under de förutsättningar som är våga släppa loss, spela ut och strunta i konsekvenserna. Vi måste vilja detta väldigt mycket och tycka att det är väldigt roligt, säger Carlsson.

”En skör trupp”

Trots de stora motgångarna som råder, menar ”Leffe” att det är bra stämning i laget och att man är laddade inför kvällens uppgift.


– Det är en skör grupp och vi är sårbara. Men ändå tycker jag att killarna lever i detta på ett bra sätt. Jag hoppas att vi kan få fylla på energibanken med att vara i ledning i kväll och kanske få lite energi på det sättet. Annars blir det tufft och lite haksmällar. Så jag hoppas på en bra start och att vi får ta ledningen.

Nytt frågetecken

Avslutningsvis pratar Carlsson lite om laget man ställer upp med i kväll och berättar att det tillkommit ett frågetecken sedan mötet med Södertälje i onsdags.


– Grabbarna känns lagom laddade och vi har i stort sett full trupp utöver de som varit borta den senaste tiden. Det är ett nytt stort frågetecken och det är ”Nisse” (Mattias Nilsson). Så vi kanske får kalla upp ytterligare en J20-back för att fylla laget.


Se intervjun med Leif Carlsson här i den senaste LIF-TV-sändningen där även Linus Persson intervjuas inför kvällens match. Klicka här.


Leksand hade från början en match inbokad borta mot Pantern nästa vecka den 20:e, men den är flyttad till den 21 januari. Vill du skänka en slant i vår bössa i Musikhjälpen? Klicka här!