Ahnelöv förstärker Leksand: ”Riktigt kul!”

Häromdagen presenterade Leksand den rutinerade backen Johan Fransson. Och nu har man gjort sin försvarssida än bättre. Detta genom ett presentera Jonas Ahnelöv som skrivit på ett tvåårskontrakt.


– Jag hoppas kunna bidra en del med min rutin i vinter, och det ska bli riktigt kul, säger Ahnelöv till Leksands hemsida.

Den landslagsmeriterade backen blir Leksands sjätte nyförvärv inför återkomsten till SHL.


Sedan tidigare har man gjort klart med forwardsen Daniel Olsson-Trkulja (LHC), Sebastian Wännström (HV71), Mattias Göransson (NCAA), Fredrik Forsberg (Almtuna) och försvararen Johan Fransson (Géneve-Servette).


Jonas Ahnelöv lämnar Rögle som han spelade med under fjolåret. Där blev det tre mål och fyra assist på 39 matcher för backen som snittade nästan 17 minuter i speltid per match.


– Vi får in en back som håller hög internationell klass och som har stor rutin från såväl landslagsspel i såväl VM som OS samt spel i KHL och SHL. Jonas största styrkor ligger i det defensiva arbetet och han kommer även att bidra med tuffhet och hårdhet i vårt försvarsspel, säger Thomas Johansson i en kommentar och fortsätter:


– I och med rekryteringen av Jonas fortsätter vi att bygga våran stabila ram i defensiven som vi vet kommer att vara väldigt viktigt under säsongen.


”Ska bli riktigt kul!”

Innan säsongen i Rögle spelade Ahnelöv några säsonger i KHL. Tidigare har Ahnelöv i SHL representerat Modo och Frölunda. Ahnelöv har också 66 a-landskamper på sitt CV.


Han själv säger så här om övergången: – Först och främst ska det bli kul att få komma upp till Leksand och spela. Det är en anrik och stor klubb med supportrar överallt så det ska bli riktigt kul. – Jag skulle vilja säga att jag är en tvåvägsback med största styrkan i defensiven, men jag följer gärna med i anfallen när tillfälle bjuds. Jag hoppas kunna bidra en del med min rutin i vinter, och det ska bli riktigt kul!


Läs mer: Uppgifter: Leksand utmanar om NHL-meriterad målvakt Anton Karlsson lämnar: "Ville stanna” Karlberg: ”Älskar att vinna över Mora”