Allt gick in i mittperioden när Leksand föll mot LHC

Tre insläppta mål i boxplay under mittperioden.


Detta lade Leksands grund till förlust borta mot Linköping. Siffrorna skrevs till slut till 4-1, vilket innebär att dalalaget nu är nästjumbo i SHL med endast Oskarshamn efter sig.

Valkvæ-Olsen deppar.

Linköping öppnade bäst när Leksand var på besök i Saab Arena under torsdagskvällen. Första fem minuterna var det bra tryck mot Axel Brage, men masarna klarade stormen på ett bra sätt.


I stället var det gästerna som gjorde den första periodens enda mål. Detta när Mattias Ritola fick pucken ovanför ena sarghörnet, avancerade in mot mitten med en fin pausfint och slängde i väg ett tyst skott som hittade nät bakom Jonas Gustavsson.


Så långt en bra bortamatch för Leksands del som i början av den andra perioden hade bud på mer. Detta via ett friläge från Jon Knuts och ett fritt läge framför mål för Daniel Olsson-Trkulja.


Men Gustavsson stod i vägen och i stället ringde det åt andra hållet. Ett 1-1-mål från Adam Helewka som visade sig bara var början på en mardrömsperiod för Leksands del.


Glödhett powerplay

Leksand radade upp utvisningar – och Linköping tog vara på sina chanser i numerärt överläge. Innan perioden var över hade östgötarna gått upp till en 4-1-ledning. Fyra mål på elva skott och den här matchen var förstörd för Leksands del.


I den tredje perioden bjöds hemmapubliken på ett riktigt sömnpiller. ”Fler mål kommer” lovade Andrew Gordon i den andra pausen, i stället gick LHC in och parkerade bussen. Trots detta bjöds Leksand på en rad bra chanser, men utan att lyckas förvalta dem.


Nästjumbo

Förlusten i Linköping innebär att Leksand åter är på plats under kvalstrecket. Detta tillsammans med den andra nykomlingen Oskarshamn som även dem går tungt i SHL. Före denna omgång hade Leksand dock vunnit två raka matcher mot Växjö och Malmö.


Nu väntar en hemmamatch på lördag mot HV71 i Tegera Arena. Något Leksand inte spelat sedan man ställdes mot Örebro där den 24 oktober.

Läs mer: Speciell kväll för Olsson-Trkulja: ”Tråkigt att vi förlorade bara”