Bekräftat: Heineman skriver a-lagskontrakt med Leksand

Nils Åman och Emil Heineman var juniorerna som kom in sent till Leksands a-lag under säsongen 19/20 och imponerade stort.


Åman har redan skrivit ett a-lagskontrakt med klubben – och nu följer 18-åriga Heineman efter och gör detsamma.


Beslutet grundades på magkänsla och trygghet. Vi diskuterade kring valet och det beslutet vi kom fram till känns superbra”, skriver Heineman i en kommentar till BVK.


Emil Heineman. | Foto: Jessica Ström

Det blev elva matcher med Leksands a-lag under säsongen 19/20 för Emil Heineman.

Han och Nils Åman plockades upp från föreningens framgångsrika J20-lag och imponerade stort på den blåvita supporterskaran.

Nils Åman var rätt snabb efter avslutad säsong med att skriva på ett tvåårskontrakt med klubbena a-lag medan det har dröjt med besked kring Heineman.


I en intervju med DT den 21 mars sade Heineman så här:

– Det blir säkert seniorhockey för mig, men var är oklart. Jag vill ha en personlig utveckling, även socialt vid sidan av hockeyn. Att se nåt nytt, bo i en annan stad och så där, det är också parametrar som vägs in i beslutet.


Heineman började därmed att ryktas bort från dalalaget – fram tills i dag.

Först med nyheten att Heineman skrivit ett a-lagskontrakt med Leksand var Aftonbladets Tomas Ros som som skrev om nyheten på Twitter.


”Magkänsla och trygghet”

En nyhet som Heineman bekräftar för BVK när vi kontaktade honom under lördagskvällen.


”Jättekul! Beslutet grundades på magkänsla och trygghet. Vi diskuterade kring valet och det beslutet vi kom fram till känns superbra. Jag har växt upp här så jag vet hur det går till på hallen och hur byn är, så det är en trygghet och känns super!”, skriver Heineman i ett meddelande till BVK.


Tidigare i veckan fick leksingarna ett påskägg av GM Thomas Johansson där finländaren Otto Paajanen presenterades som klar.

Nu fick man ytterligare en trevlig påskpresent av klubben genom ett a-lagskontrakt för 18-årige Heineman.

LÄS MER: Otto Paajanen klar för två år med Leksand