BETYG: Matchens femma mot Örebro

Leksand dominerade långa stunder i hemmamötet med Örebro. Dominik Furch stod för en bra insats i gästernas mål och nollade helt enkelt masarna.


Ett skott via Fredrik Forsberg ställde Janne Juvonen och det blev matchens enda mål. En oerhört tung förlust för Leksand, men ändå en bra laginsats.


Därmed: Här är vår ’femma’ från gårdagens drabbning.

Slutminut mot ÖHK (C More)

#30 Janne Juvonen, målvakt (8)

Räddningsprocent: 96.30% (26/27)

Kommentar: Under de första 40 minuterna hade Janne inte alltför mycket att göra, men när Leksand lyfte upp spelet i tredje och tummade på defensiven i jakten på en reducering blev det desto svettigare för finländaren. En ny bra insats av Juvonen, solklar etta i Leksands mål.

#55 Jonas Ahnelöv, back (13) ⭐️

Istid: 21.47

Plus/minus: -1 (0-1)

Skott mot mål/utanför: 7/3 Kommentar: Leksand gjorde inga mål i den här matchen, men frågan är om det inte var Ahnelöv som var närmast att lyckas. Stjärnbacken är inne i en fin form och fyllde på offensivt som han så gärna gör. Bäst på isen bland de blåvita. Det händer alltid mycket kring Jonas när han är på plan.

#14 Oskar Lang, forward (11)

Istid: 13.16

Plus/minus: 0 (0-0)

Skott mot mål/utanför: 0/0 Kommentar: Lite överraskande inga avslut för ”Langen”, men dock en bra insats. Borde plockas upp och spela med #77 som han hittade bra kemi ihop med för några veckor sedan. Spelade där i tredje perioden, hoppas han får fortsätta där mot IKO – och spela powerplay.


Lang är avig och svår att stoppa i numerära överlägen. Både han och #55 borde ha fasta positioner i Leksands numerära överlägen.

#21 Mattias Ritola, forward (11)

Istid: 20.07

Plus/minus: 0 (0-0)

Skott mot mål/utanför: 6/1 Kommentar: Också skottvillig som Ahnelöv. Ritola leder kedjan med #26 och #77 som har fått upp både tempot och självförtroendet. Ritola har varit bra under en lång period av den här säsongen för Leksand och var en av de hetare även mot Örebro.

#22 Sebastian Wännström, forward (3)

Istid: 15.45

Plus/minus: 0 (0-0)

Skott mot mål/utanför: 5/0 Kommentar: En av "Wännas” bästa matcher på länge. Skapade mycket med #27 och ännu mer när #14 fick kliva upp i den kedjan i tredje perioden.


Det finns mycket hockey i Wänna som Leksand ännu inte har fått ut. Startade säsongen bra, sedan tyngre under en lång period. Men såg pigg ut mot ÖHK, hoppas det kan släppa.

Läs mer: Leksand nollat trots nära 60 avslut mot mål