BETYG: Matchens femma mot Färjestad

Tre gånger om reducerade Leksand borta mot Färjestad, men riktigt ikapp kom man aldrig. Karlstadslaget vann med 4-3 i en tajt och underhållande match.


Det fanns flera blåvita som gjorde bra ifrån sig i matchen – och här är de fem som vi tyckte var bäst. Vem tycker du var bäst? Lägg din röst här!

Gunnarsson dunkar in 4-3 (📸 C More)

#16 Daniel Gunnarsson, back (9) ⭐️

Istid: 16.30

Poäng: 1+0

Plus/minus: 0 (0-0)

Skott på mål/utanför: 4/0

Kommentar: ”Gunnar” gjorde en stabil match. Ett vackert mål fram till 4-3-reduceringen i numerärt överläge. Läckert direktskott. I övrigt jättebra. Igen: Förläng med ”DG”!

#55 Jonas Ahnelöv, back (17)

Istid: 22.24

Poäng: 0

Plus/minus: 0 (1-1)

Skott på mål/utanför: 4/2

Kommentar: ”Ahnelove” fyllde på framåt och var riktigt nära att göra ett riktigt fint mål när han väggade sig fram till ett friläge.


I övrigt också fortsatt stabil och är en av Leksands mest kompletta spelare match efter match. Loggar också oerhört mycket istid. Den pelare i Leksand som inte får dra på sig skada.

#28 Mattias Göransson, back (8)

Istid: 18.27

Poäng: 0+1

Plus/minus: 0 (1-1)

Skott på mål/utanför: 0/1

Kommentar: Man vet aldrig vad tombolan säger, men Göransson har verkligen blivit den självklara länken till #55.


De kompletterar varandra bra och precis som Matte själv sa till BVK i går, har han vuxit in i SHL på ett mycket fint sätt. Ny stabil insats här. Han har nu 0+4 på tre matcher mot FBK.

#23 André Hult, center (2)

Istid: 13.49

Poäng: 0

Plus/minus: 0 (0-0)

Skott på mål/utanför: 1/0

Kommentar: En liten överraskning för många i denna ’femma’ kanske, men vi tycker att Hult var riktigt bra. Detta med sin inställning, sitt slit och stora hjärta – så även i boxplay.


Också nära att bli målskytt i slutet av första perioden när han prickade insidan stolpen. Har ett bra skott och borde försöka utnyttja det än mer.

#25 Linus Persson, center (6)

Istid: 13.34

Poäng: 0+1

Plus/minus: 1 (1-0)

Skott på mål/utanför: 0/1

Kommentar: ”Dajen” har trivs tidigare under säsongen mot FBK. Assisten gör att han har 2+2 mot sitt gamla lag över tre möten den här säsongen.


Såg pigg ut, skapade en hel del framåt ihop med Wännström och Valkvæ.

RÖSTA: Vem tycker du var bäst? Rösta här!