Bytesaffären sprack – Meyer sa nej

Thomas Valkvæ-Olsen hade gått med på att trejdas till Malmö Redhawks. Men Nicolai Meyer som skulle gå åt andra hållet tackade nej.

Thomas Valkvæ Olsen hade under två säsonger i BIK Karlskoga och Södertälje i Hockeyallsvenskan sprutat in poäng, innan han gjorde detsamma i Leksand.


På 49 matcher under fjolåret blev det 36 poäng (18+18) för norrmannen. Men den här säsongen, Valkvæs första på SHL-nivå, har det gått tyngre med poängproduktionen.


”TVO” har haft svårt att komma in i det högre tempot och det har hittills blivit tio poäng (5+5) på 37 matcher. Ett facit som är under det som de flesta leksingar hoppats på inför säsongen.


Detsamma gäller dansken Nicolai Meyer.


Förra säsongen tillhörde han Södertälje. Då bar han fram laget tillsammans med Sebastian Dyk. Hela 62 poäng (29+33) blev det på 52 omgångar.


Tackade nej

Men steget upp till SHL kan vara stort även för en hockeyallsvensk poängkung. I Malmö har det blivit sparsamt med speltid för den 26-årige dansken (2+6 på 30 matcher).


Det är Expressen som skriver om uppgifterna att Leksand och Malmö var överens om en trejd. Valkvæ-Olsen hade godkänt bytet från Dalarna till Skåne, men Meyer däremot tackade nej.


Han var inte intresserad av en flytt till SHL-jumbon.


Därmed sprack denna bytesaffär under transferfönstrets sista timmar.