Carey inför återkomsten: ”Är bättre nu än senast jag var här”

Matt Carey är tillbaka i Leksand.


Och nu är den 27-årige kanadensaren redo för sin första match – där han ska visa Leksands supportrar vad han går för.


– Jag är en bättre spelare nu än senast jag var här, säger han till BVK.

Matt Carey och trunken hängde på resterande delarna av laget till Stockholm för mötet med Djurgården.


Men pappersarbetet drar ut på tiden och ännu är inte Carey registrerad och klar för sin första match i återkomsten.


– Det känns fantastiskt att vara tillbaka. Jag vill bara vara med och spela matcher nu och sluta mingla. Jag hoppas att jag är med och spelar på lördag. Det är tufft att bara sitta och titta på laget utan man vill vara en del utav det, säger Carey.


Då han inte var tillåten att spela på Hovet den här gången, fick han se mötet med Djurgården från läktaren i stället. Och det fanns både positiva och mindre positiva delar i spelet, kunde han konstatera efteråt.


– Det fanns bra saker att ta med sig, men samtidigt finns det saker att jobba på. Jag är säker på att grabbarna som spelade känner det bättre än jag som bara fick titta på. De matcherna som är kvar av grundserien kommer verkligen bära en ”slutspelskänsla”.


Berätta lite om turerna med Leksand denna gång. Gick det snabbt?

– Ja, det gick rätt snabbt. Det tog två dagar och sedan var jag här, så det gick snabbt och det har varit en hel del resande här den senaste tiden. Så jag ser verkligen fram emot att spela på lördag.


Efter förlusten mot Djurgården talar det än mer för att det är ett negativt kval som väntar för Leksand till våren efter att grundserien i SHL är över.


Carey försöker se positivt på det, om det är så att Leksand hamnar där, trots att kvalspel i första hand brukar fylla både lag och supportrar med ångest och illamående.


– Jag tycker att vi har ett tillräckligt bra lag för att lösa ett kval om vi hamnar där. Om det skulle bli så får vi se det som att det ändå är den roligaste delen av säsongen, när det verkligen börjar gälla och då ska vi vara som bäst.


Berätta om vad du gjort den senaste tiden...

– Den senaste säsongen har jag varit i Tyskland. Där ändrades min roll en del från att ”bara” vara fysisk till att vara en mer spelskicklig forward. Så det är vad jag vill bidra med här, mitt fysiska spel men också mer skicklighet på isen i spelet än senast, säger Carey och fortsätter:


– Jag ser verkligen fram emot att bevisa för klubbens supportrar att jag kan mer än att bara vara en tacklare ute på isen. Jag är en bättre spelare nu än senast jag var här.


Så vi får se dig på isen på lördag mot Oskarshamn?

– Jag hoppas verkligen det. Det är mer än 50/50 att jag får vara med och det lutar åt att jag är spelklar, men jag vet inte ännu, avslutar Carey.

LÄS MER: Heineman: ”Vill bli ett större offensivt hot”