”Det är ingen ’saft och bulle’-verksamhet vi håller på med”

Marcus Karlberg är Leksands 19-åriga forwardstalang som nu ska ta karriären in i nästa steg och ta en plats i SHL-nykomlingens trupp.


Samtidigt är GM Thomas Johansson klar med vad som gäller för talangen – som kommer att få chansen, men som måste leverera som alla andra. – Det är inte någon ’saft och bulle’-verksamhet vi håller på med, utan det är hård konkurrens om platserna där de bästa spelar för dagen, säger Johansson i Blåvita Krigare's podcast.

I Blåvita Krigare's podcast var GM Thomas Johansson gäst i veckan. Detta för den årliga truppgenomgången där samtliga spelare kommenteras.


När det var dags för Marcus Karlberg, säger Johansson är han är spänd på vad ”Mackan” kan ställa till med i SHL.


– Mackan är ett riktigt yrväder. En kille med en otrolig fart i sitt spel, både med och utan puck. En kanonspelare utifrån att han är aggressiv, är på och vill göra mål, säger ”Tjomme” och fortsätter:


– Sedan har Mackan en erfarenhetsresa att göra precis som de unga backarna, att vi måste ge honom tid att få växa in i kostymen. Det betyder att han ska få göra sina misstag och låta honom få vara Marcus Karlberg och inte försöka göra om honom till något annat.


AIK intresserade

Häromdagen kom uppgifter till HockeyNews att AIK är intresserade av att låna den skicklige forwarden om det är så att han skulle få sparsamt med speltid hos SHL-nykomlingen.


För sajten säger Johansson att Karlberg har fullt fokus på att ta en plats i Leksands trupp och att det är vad som gäller nu.


I podcasten var Johansson inne på samma spår, att Karlberg kommer att få en ordentlig chans att ta en ordinarie plats i SHL.


– Självklart kommer kraven vara att vi inte kan åka omkring och drälla med puckar överallt utan att det får konsekvenser. Men vi ger Mackan lite tid kommer det att bli jättebra i slutändan.


– Jag tror inte Mackan är en kille för fjärdekedjan utifrån det vad vi har för krav på en fjärdekedja. Mackan är någon som ska spela i kedja tre eller uppåt och kanske också få en möjlighet att spela en del i powerplay.


”Ingen ’saft och bulle’-verksamhet”

Marcus Karlberg kommer enligt Thomas Johansson att få sina chanser att utvecklas, samtidigt som han menar att det kommer att vara hård konkurrens om platserna och att så gäller även för de yngre spelarna.


– Sedan är det så att det inte är någon ’saft och bulle’-verksamhet vi håller på med, utan det är hård konkurrens om platserna där de bästa spelar för dagen. Det är en utmaning för de yngre spelarna, att det kommer att vara en tuff konkurrens och att man inte får spela lika mycket som man fått göra tidigare.


Lyssna till hela intervjun med Thomas Johansson i Blåvita Krigare's podcast.