”DG” tillbaka när Leksand jagar poäng i Småland

Leksand har tagit sig till Småland för att möta Växjö på bortais under torsdagskvällen.


Detta gör man utan Lucas Nordsäter som är sjuk men med Daniel Gunnarsson i truppen som varit borta sedan han fick en smäll mot HV71 i slutet av september.


– Vi välkomnade Gunnarsson bara tillbaka i laget. Han har varit borta länge nu, så det blir ny inkilning, förklarar Roger Melin till DT.


Leksand har haft en dyster period och har nio raka matcher utan tre poäng. Innan mötet med Brynäs senast där det blev en poäng för Dalalaget hade man åtta raka förluster efter ordinarie tid.


Nu har masarna åkt till Småland för att möta ett annat krislag i Växjö Lakers. Ni av de 14 matcher Sam Hallams mannar spelat hittills har slutat utan poäng.


Växjö kommer dock till det här mötet med en skön 6-2-seger över Linköping här senast.


Tittar vi på bottendelen av tabellen ser vi att det är två poäng mellan lagen inför kvällens drabbning i Vida Arena.


I Leksandstruppen ser vi lite förändringar på backsidan.


Lucas Nordsäter rapporteras vara sjuk och har därmed inte åkt med laget till Växjö och detta samtidigt som den framför allt offensivt skickliga backen Daniel Gunnarsson är tillbaka efter skada.


Men han kommer att skyndas in i spel långsamt, menar Melin.


– Man får ge "Gunnar" lite tid. Han har varit borta rätt länge så vi kommer inte att ge honom någon betydande roll till att börja med utan han får växa in i det först, säger han till DT.

Övriga matcher i SHL i kväll:

° Linköping - HV71 ° Luleå - Rögle

° Malmö - Frölunda

° Oskarshamn - Brynäs

° Skellefteå - Djurgården

° Örebro - Färjestad