En period räckte mot TAIF när Brage höll ny nolla

Leksand hade inga problem att besegra Tingsryd på bortais. Redan efter den första perioden var ledningen tre mål stor.


När 60 minuter var spelade skrevs siffrorna till 4-0 för de blåvita och Axel Brage kunde inkassera sina andra raka nolla.

Han fick bara 16 skott mot sig, men vad gör det när statistiken i slutändan ger Axel Brage ytterligare en nolla i protokollet.


Leksandsmålvakten motade allt han ställdes emot och när hans lagkamrater då gick upp till 3-0 redan i den första perioden, blev det en bekväm resa för Leksand till tre poäng.


Lukas Enqvist fick inleda med att göra sitt första mål i Leksandströjan. Han hade tidigare under sina 21 matcher för klubben noterats för fyra assist, men nu kan han skriva på sitt CV att han gjort mål för LIF. Det är det inte alla som får.


Mackan Karlberg gjorde sedan 2-0 helt på egen hand, innan Martin Karlsson från en position framför mål kunde stöta in pucken till 3-0 i powerplay på en passning från Linus Persson.

Mackan Karlberg sätter 2-0.

Efter att den andra perioden slutat mållöst kunde Thomas Valkvæ Olsen med sitt 18:e mål för säsongen till sist fastslå slutresultatet till 4-0 i mitten av den tredje.


Axel Brages andra raka nolla och Leksand hakar på Västerås i kampen om tredjeplatsen. Och om man inte skulle orka ikapp, ser det i alla fall lovande ut att hamna fyra nu.

•••


Vi kan också konstatera från kvällen att...


... Muzito-Bagenda var het när AIK slog BIK (4-1). Spelaren som vi ville se avstängd efter tacklingen mot Calle Själin i onsdags stod för 1+2 i en viktig förlust för BIK för vår del.


... Axel Brage hittat formen! Visst, han fick endast 16 skott mot sig i kväll och visst, nollorna har kommit mot Vita Hästen och TAIF. Men nollor är nollor och det är nu nästan 125 minuter hockey sedan Brage släppte in en puck senast. Bra!


... Det fortsätter att laboreras lite i kedjorna tre och fyra. I afton såg vi Langen spela ihop med Mackan och Enqvist. Resultatet? Två mål från den trion direkt.


... Publiken i Tingsryd är den mest enögda man stött på, på mycket länge.


... Vi fick se en ny situation med en vårdslös tackling. Max Novak träffade (tack och lov) inte Porsberger ordentligt, men uppsåtet är värt mer än bara 2+10 som han fick i matchen.

... Nu återstår ett par hemmamatcher av denna grundserie! Matcher mot hästar och löv som ger perfekta chanser att samla laget och krafterna inför en mycket spännande fortsättning av säsongen. Snart är det verkligen skarpt läge – och vi älskar det! •••


Matchfakta TAIF-LIF 0-4 (0-3, 0-0, 0-1) Skott: 16-30 (6-9, 7-9, 3-12) Utv-min: 16-12 (12-4, 2-8, 2-0) Publik: 2149 (Nelson Garden Arena) 0-1 (10.01) Lukas Enqvist (1) (Lang, Karlberg) 0-2 (14.50) Marcus Karlberg (4) (Lang) 0-3 (17.02) Martin Karlsson (11) (Persson, Ritola) 5-mot-4 Inga mål i andra perioden 0-4 (51.20) Thomas Valkvæ (A Karlsson, Gunnarsson) 5-mot-4