Förlust direkt för Samuelsson: ”Inte riktigt godkänt”

Ny tränare i båset och med en vecka på sig att ladda om.


Men mycket var sig likt när Leksand hittade en ny väg att förlora. Denna gång mot Malmö som vände och vann med 3-2 när Fredrik Händemark blev tvåmålsskytt.


– Det är inte riktigt godkänt, konstaterar Ulf Samuelsson för C More efteråt.

Ulf Samuelsson. | Foto: Jessica Ström

Många leksingar hade lagt upp planen för starten på den här veckan inför nedsläpp. Leksand skulle göra jobbet mot Malmö och få en bra start med nye coachen Ulf Samuelsson i båset, samtidigt som Frölunda skulle besegra Linköping på hemmais.


Det skulle visa sig bli precis tvärtom.


Det var förvisso Leksand som nätade först i Tegera Arena under tisdagskvällen, men om inte Janne Juvonen hade storspelat i inledningen av matchen, hade Fredrik Forsbergs mål betytt en reducering till kanske 1-3 och inte 1-0.


Det var mycket vilja i hemmalaget, men det taktiska hade man lämnat i omklädningsrummet. Slarvigt var det också precis som tidigare och det var öppna spjäll i det egna försvaret.


Därför kom gästernas kvittering fullt rättvist kort därefter. Fredrik Händemark gjorde sitt första av två mål för kvällen och det var resultatet efter den första perioden.


”Fortsätter vi så här kommer Malmö att bli trötta och då tar vi hem tre poäng”, sa Fredrik Forsberg till C More efter den första perioden.


Och Leksand kom ut bättre i mittperioden.


Ledningsmål från Trkulja

Bland annat rullade firma Trkulja-Persson-Valkvæ upp ett riktigt fint anfall som sånär slutade med att pucken hittade nät fram till ett riktigt drömmål.

Den förstnämnda skulle få en ny chans.


Detta när Linus Persson vann en tekning bak till Trkulja som sköt direkt. En fladderpuck som hittade in bakom Oscar Alsenfelt fram till 2-1 och det var ställningen efter 40 minuter.


Så som den tredje perioden sedan utspelar sig, ska den inte sluta med tre poäng till gästerna. Och då tänker vi framför allt på att det var Leksand som fick chansen i numerärt överläge – hela tre gånger om.


Flera chanser i powerplay

Men Leksands powerplay var bedrövligt i kväll och den enda som gjorde mål när Leksand hade en spelare mer på isen var Fredrik Händemark som kvitterade till 2-2.


Senare åkte Malmös Jesper Jensen ut två minuter för en hakning. I samband med att han skulle tillbaka ut på isen, tog han pucken utanför utvisningsbåset med klubban innan han klivit ut på isen – och blev därmed utvisad igen.


Jensen bjöd Leksand på fyra minuter i följd med powerplay, men detta var inget Leksand lyckades utnyttja.


– Det är inte riktigt godkänt. Malmö var klart bättre än vad vi var, de är ett bra lag och vi var inte vassa genom vår speed som vi har. Vi blev tillbakadragna i våra ”special teams”, så där har vi en del kvar att jobba på, säger Ulf Samuelsson till C More efteråt.


Vid den intervjun hade han redan konstaterat att Malmö inte bara kommit ikapp genom Händemarks mål utan också tagit ledningen genom Johan Olofsson.


Det var ett enda stort släktkalas bland skåningarna med förflutet i Leksand. Olofsson fick stå och veva två, tre och fyra gånger innan han fick träff på en puck framför Juvonen som hittade in till 3-2 för gästerna sju minuter från slutet.


”Bara att gnida på”

Det fanns tid kvar att jobba på för Leksand för att åstadkomma i första hand en kvittering, men vad vi minns kom man inte till en ordentligt kvalificerad målchans.


Förlust för Ulf Samuelsson i första matchen som Leksandstränare. Nu väntar Linköping på torsdag i Östergötland innan Rögle kommer till Tegera Arena i helgen.


– Det är match varannan dag nu under de 13 omgångar som återstår så det är bara att gnida på, avslutar Samuelsson i C More.

Matchfakta

Leksand - Malmö 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)

Skott: 24-34 (8-13, 10-12, 6-9)

Utv-min: 6-10 (0-2, 4-2, 2-6)

Publik: 5060 (Tegera Arena)


1-0 (08.59) Fredrik Forsberg (Knuts, Ahnelöv)

1-1 (10.38) Fredrik Händemark (utan assist)


2-1 (35.38) Daniel Olsson-Trkulja (Persson)


2-2 (47.45) Fredrik Händemark (Ollas-Mattsson, Ekberg) BP1

2-3 (53.47) Johan Olofsson (Ollas-Mattsson, Ekberg)