Förlust mot ett hetare Västerås

Roger Melin fick för första gången i fjärde matchen känna på hur det känns att förlora som huvudtränare för Leksands IF.


Detta borta mot ett hetare Västerås där Leksand inte alls kom upp i nivå och förlorade till sist med 3-1.

Brage var bra men det räckte inte.

Det är ändå lätt att förstå att det är Leksand man gärna ska få besökt utav om man ska vända en negativ trend.


Det behövs ingen extra tändvätska, allt som oftast är det säsongens match för publiken och därmed mycket folk och ett ”nu jävlar vänder vi det här" funkar nog inte bättre mot något annat lag i omklädningsrummet inför match.


Och så kändes det i kväll.

”Jobbar hårdare än oss”

Västerås var hetare egentligen matchen igenom och de blåvita gästerna kom aldrig riktigt in i fighten. Hemmalaget inleder de två första perioderna med mål tidigt, psykologiskt tungt.


– Västerås jobbar hårdare än oss hela matchen. Vi får ett mål i slutet av andra och är med i tredje, men vi är inte riktigt värda det i dag. Vi försöker, men när de får 3-1 blir det tufft, säger Martin Karlsson till C More efter matchen.


Det var just Karlsson – som på en fin-fin passning från Linus Persson från en position bakom målet – kunde skicka in den viktiga reduceringen till 2-1 innan andra pausvilan.


– Vi har tagit poäng och spelat bra senaste matcherna. Det gäller att inte bli för ”mätt” av de segrarna utan måste fortsätta jobba framöver för att ta fler poäng och vinster, fortsätter Karlsson.


I och med förlusten är Leksand nu elva poäng efter Västerås i tabellen. Framöver den här veckan får man nu fokusera på möten med Tingsryd borta på onsdag och Karlskoga i Tegera på fredag. ••• Plus: Axel Brage Samma visa som mot AIK. Han släpper en kasse tidigt för att sedan länge hålla kvar Leksand i matchen. Till sist orkar han inte hålla emot när hans medspelare står stilla och tittar på hockey. Då fick Brage kapitulera, men han var bra igen. Plus: Jesper Ollas Hyllades och uppmärksammades för 500 matcher i klubben senast hemma mot AIK. I den fina form Jeppe är nu ser vi fram emot att han firar 600 också! Minus: Försvarsspelet Det är bra virrigt ibland alltså. Pucktittandet emellanåt skojar man inte bort och då är det – som vi var inne på ovan – svårt för Brage att fixa poängen själv.

Pucktittandet innan 3-1-målet...

Minus: Viljan Det fanns ingen riktigt taggning i den här matchen, konstigt nog. Det var sirap och sköldpaddsfart på allting i 60 minuter och det ligger mycket i det kapten Karlsson säger, att det inte är läge att bli bekväma nu bara för att man vunnit två-tre matcher.


Frågetecken: Lukas Enqvist Det är svårt att förstå den här värvningen. ”Bredda centersidan” är svaret som kommit när frågan ställts på sociala medier och så är kanske fallet. Men inte händer det mycket kring vår senaste värvning och när Ritola är tillbaka hamnar han utanför laget.


Frågetecknet: Målvaktsvägskälet Visst stod Brage för en bra match i kväll, men ska Leksand ge den här säsongen en ordentlig chans, då behövs det en ny keeper. Så antingen tar man den här säsongen i hamn ”så gott det går” och det får gå som det går. Eller så satsar man och då är de en ny målvakt som måste vara prio nummer ett. •••


MATCHFAKTA Västerås - Leksand 3-1 (1-0, 1-1, 2-1) Skott: 37-20 (15-11, 15-5, 7-4) Utv-min: 2-4 (0-0, 2-4, 0-0) Tekningar: 28-25 (6-9, 16-10, 6-6) Publik: 4302 personer 1-0 (07.04) Fredrik Johansson (Benker, Frycklund) 2-0 (25.52) Johan Skinnars (Wikman) 2-1 (38.19) Martin Karlsson (5) (Persson, Lang) 3-1 (49.25) Sebastian Benker (Johansson, Frycklund)