Försvarsslarv i fokus när Leksand föll igen

Precis som mot Västerås var Leksand hela tiden steget efter Tingsryd.


Visst såg det bättre ut offensivt, men försvarsspelet lämnar en hel del att önska. Öppna ytorna TAIF bjöds på oroar och Leksand var aldrig nära att förtjäna några poäng i afton.

Leksand förlorade på nytt och har påbörjat en ny förlustrad.


Den här gången borta mot Tingsryd trots att man får en bra start med ett ledningsmål från Martin Karlsson efter sex minuters spel.


En puck som TAIF-målvakten Tex Williamsson säkerligen inte var särskilt nöjd med då han släpper den billigt under armen.


Men därefter tog de gröna över alltmer och puckarna ven runt Jonas Arntzen. Och två skulle också gå på mål. På dryga två minuter var steken vänd och ledning för TAIF.


Säsongens bjudning

I den andra var det en liknande visa. Där utökade Tingsryd till 3-1, innan Linus Persson tog Leksand närmare igen med en reducering.


Men sedan kom matchens – eller kanske rentav säsongens – bjudning.

Axel Bergkvist försöker att nå en medspelare tvärsöver isen, men glömmer bort att det kan komma motståndare emellan. Slänger in pucken framför eget mål och ja, resten ser ni här ovanför.


Leksand gör ett mål till i matchen genom Jon Knuts. Då fick Leksand en strålande start av den tredje perioden med en reducering redan efter 22 sekunder.


Men när det inte ens dröjer 1,5 minuter innan det ringer bakom Arntzen igen, ja då blir det svårt att komma tillbaka in ordentligt igen i hockeymatcher.


Leksand förlorar rättvist och har nu två raka förluster.


Fyra poäng ner

Kanske borde laget mer fokusera framför på att inte hamna i ett negativt kval. Man befinner sig förvisso på en åttondeplats i tabellen, men det ska man inte luras av.


Det är bara fyra poäng ner till Pantern under strecket och då har katterna från Skåne dessutom en match mindre spelad.


Fortsätter det att se så här lojt ut väntar en tung vår för alla leksingar.


Klubbens nya GM Thomas Johansson pratade länge om att han inte ville ha någon ”quick-fix” på tränarsidan, att han inte ville gå in där och ändra i onödan. Efter nio raka nollpoängare för Leffe Carlsson gick det inte att blunda längre. Men tittar man på hur spelet har sett ut nu de senaste två matcherna, är det lätt att se många likheter med hur det såg ut under Leffe – och att felet inte satt hos tränaren, trots allt (?).

••• Plus: Inställning lönar sig Martin Karlsson och Jon Knuts gör två av de tre målen. Det visar att rätt inställning och vilja ger resultat. Det känns inte som någon slump att det är krigarna med störst hjärta som försöker visa vägen framåt och som också får utdelning. Minus: Försvarsspelet Leksands försvar hade ingen bra kväll och det gällde i siffror mest Axel Bergkvist som lämnar isen med -3 samt en rejäl blunder fram till TAIF:s 4-2-mål. Här finns en hel del att önska och de enda som kommer ifrån med godkänt var paret ”Kolan” och Gunnarsson. Minus: Målvakterna Vi har varit inne på detta hur många gånger som helst, men det här håller inte om det ska bli något vettigt av den här säsongen. Absolut är det så att försvaret i första hand är uselt i den här matchen, men Arntzen ger inte heller något bra intryck. I kväll kliver han av med 78,26%.

Frågetecken: Mackan och Lang Hörde på förhand att det var många som hoppades på att Karlberg och Lang skulle skapa något spännande ihop med sin speed nu när de delade kedja. Vi såg inte mycket utav den varan den här kvällen. Vill se mycket mer av båda. ••• Matchfakta Tingsryd - Leksand 5-3 (2-1, 2-1, 1-1) Skott: 23-28 (5-7, 13-10, 5-11) Utv-min: 4-8 (0-4, 4-2, 0-2) Tekningar: 28-20 (8-4, 10-10, 10-6) 0-1 (06.27) Martin Karlsson (6) (Rundqvist) 1-1 (09.39) Daniel Öhrn (Lindroth, Novak) 5-mot-4 2-1 (11.35) Filip Owesson (Bengtsson, Romfors) 3-1 (25.21) Joachim Nermark (Axman, Norberg) 3-2 (26.59) Linus Persson (7) (utan assist) 4-2 (35.33) Gustav Olhaver (Öhrn) 4-3 (40.22) Jon Knuts (8) (Ollas) 5-3 (41.50) Joakim Axman (Norberg, Nermark)