Fem positiva spaningar att bygga vidare på

Det blev förlust för Leksand borta mot Djurgården med 5-2.


Men denna text skrivs för att ljuta lite hopp i förtvivlade leksingar där ute – då vi såg saker i spelet som det finns för Leksand att jobba vidare på.


Fem positiva spaningar kommer här.

Före första nedsläpp på Hovet.

1. Powerplayspelet

Det blev inte särskilt många chanser i den här matchen, men i matchens första numerära överläge för Leksand small det direkt.


Patrik Zackrisson dunkade på direkt på passning från Danne Gunnarsson och det betydde 1-1. Men oavsett om det hade blivit mål där eller inte, gillade undertecknad uppställningen.


För första gången spelade Leksand med två spelare framför mål i Mattias Ritola och Daniel Olsson-Trkulja. Sedan stod Spencer Abbott ute till höger, Daniel Gunnarsson på blå och Zacke då för skott på andra sidan till vänster.


En mycket intressant uppställning som vi hoppas att Leksand kör vidare på, då man hotar med skottvilliga spelare och extra trafik framför kassen.

Målet Zacke kallade för en ”turträff”.

2. Nya kedjorna

Det var en del nya kedjor i mötet med Djurgården och vi får ändå säga att det föll väl ut. Samtliga fick press offensivt i perioder i matcherna.


Den intressanta fjärdekedjan med Heineman, Zacke och Fredrik Forsberg inledde starkt i första innan den blev mer osynlig i andra och tredje.


Marek Hrivik och Oskar Lang ihop vet vi fungerade sedan tidigare och vad det verkar har man lyckats ruska lite liv i Sebbe Wännström som varit bättre på slutet än tidigare.


Trkulja är en bra länk med Martin Karlsson och Jon Knuts. Sedan har vi Mattias Ritola som fick kriga med André Hult och Spencer Abbott.

3. Spencer Abbott

Han gjorde en av sina bättre matcher i Leksandströjan i går. Var inblandad i mycket framåt, noteras för två assist och är med i det offensiva spelet som han ska vara.


Kanske skulle vi kunna se honom byta plats med Wänna och spela ihop med Hrivik och Lang i förstakedjan. Det är en tanke som är kittlande.


Kanadensaren tar inte jättegärna de extra skären i egen zon ännu, men det kanske kommer. Han är dock som sagt mer involverad igen och överlag var han bra i går.

Vackert släpp till Langens mål.

4. Axel Brage

Janne Juvonen hade ingen bra kväll, samtidigt som han vid ett par av målen han släppte in inte alls fick särskilt mycket hjälp av sina backar.


In kom Axel Brage efter halva matchen, räddade 14 av 15 skott han fick emot sig (målet omöjligt att göra något åt när Berglund är fri från nära håll) och var riktigt het.


Precis som för Juvonen ställdes Djurgårdare i bra lägen framför honom men han motade nästan allt han ställdes emot. Lär alldeles säkert få chansen igen mot Oskarshamn i morgon.


En Axel Brage som hittar fjolårets kvalform är vad Leksand som absolut mest skulle behöva.

5. Emil Heineman

Vi har varit inne på den här killen mycket tidigare, men vilket lag behöver värva spets när man kan ta in en kille från juniorleden som direkt på ett självklart sätt går in och tar en ordinarie plats i laget?


Han är orädd, fysiskt stark och hela tiden ett hot framåt. Något som han dock säger till oss efter gårdagens match att han vill förbättra ännu mer. Det lovar gott, det gör det verkligen.


Ingen som helst press på ”Heine” att han ska vara med och börja producera. Men han ska absolut vara med även framöver, sänka axlarna och bara köra. Det kommer bli skitbra och undertecknad är redan nu galet nyfiken på vad han kan göra i ett a-lag nästa säsong.

LÄS MER: Heineman: ”Vill bli ett större offensivt hot”

LÄS MER: Carey: ”Är bättre nu än senast jag var här”