Forsberg klev av efter första bytet: ”Käkat sarg”

Fredrik Forsberg fanns på isen i matchens första byte borta mot Örebro.


Men mer än ett byte blev det inte för den 23-årige forwarden som åkte på en tackling mot sargen.


”Har nog dragit på mig en hjärnskakning. Jag har ont i huvudet och är lite svullen i ansiktet efter att jag käkat sarg”, skriver Fredrik Forsberg till Blåvita Krigare i ett meddelande.

Här är situationen det handlar om, 30 sekunder in i matchen på bortaplan mot Örebro.


Forsberg som puckförare försöker vände tillbaka mot sarghörnet men blir stoppad av Kristian Näkyvä. Därefter tog han sig till båset och återvände inte till matchen.


”En smäll nere i sarghörnet efter typ 30 sekunder, första bytet på hela matchen. Ska försöka svänga neråt men där var det stängt. Jag har ont i huvudet och är lite svullen i ansiktet efter att jag käkat sarg”, skriver Fredrik Forsberg i ett meddelande till Blåvita Krigare.


Forsberg riktar dock ingen kritik mot själva tacklingen.


”Så som jag uppfattar den kan han inte göra något annorlunda. Känns som att jag kommer lite lågt också. Är mitt ansvar som puckförare också sedan är det tråkigt att det blev så här nu men nästa gång kanske det slutar annorlunda. Man måste ändå tacklas där som back”, skriver Forsberg.


”Får se hur det känns”

När Fredrik Forsberg är spelklar igen är oklart, men han kommer inte att finnas med på isen mot Färjestad på torsdag.


”Vi får se lite hur det känns i dagarna. Men det är bra att det är lite julledigt snart också.”


Laget är nu på väg tillbaka till Dalarna efter kvällens förlust. Forsberg behöver dock inte åka buss med sin befarade hjärnskakning.


”Att åka buss med hjärnskakning är ingen höjdare. Vi åker hemåt nu, det tar cirka 2,5-3 timmar. Men jag hade turen att åka bil tillbaka”, avslutar Forsberg.


Marcus Karlberg ersatte Fredrik Forsberg i kedjan tillsammans med Jon Knuts och Martin Karlsson där han stod för en bra insats.

Läs mer: Stark upphämtning räckte inte till poäng mot ÖHK