Fransson klar – skriver långt kontrakt

Leksands IF har värvat den rutinerade backen i Johan Fransson, 34. Han har skrivit på ett långtidskontrakt över de närmsta fyra säsongerna.


Det var i en extrainsatt LIF-TV-sändning som Leksand presenterade sitt senaste nyförvärv. Fransson kommer hem till Sverige igen efter några år i den schweiziska ligan.Det var under fredagskvällen som NSD dundrade ut att Johan Fransson var på väg hem till Sverige och SHL och att det skulle röra sig om en flytt till Leksand för spel med nykomlingen.


Och nu är det alltså klart.


Klockan 14.00 meddelade klubben att man hade en extrainsatt LIV-TV-sändning att bjuda på om 30 minuter. Där meddelade man då NSD:s uppgifter, att Leksand värvat Johan Fransson på ett långt kontrakt över de kommande fyra säsongerna.

– Det känns helt fantastiskt och som en grymt rolig utmaning. Jag känner mig stolt över att få representera Leksands IF i SHL inför en fantastisk publik och dessa fans, säger Fransson i ett inspelat samtal i LIF-TV-sändningen och fortsätter:


– Stämningen är som om det är en final varenda gång man möter Leksand på bortais. Det ska bli fantastiskt roligt att spela inför våra fans och det känns hedrande. Leksand kommer att bli att räkna med då man verkligen har någonting riktigt bra på gång.


”Är en trygghet”

Den avslutande meningen ovan menar Fransson är grundtanken till varför han valt att skriva ett såpass långt kontrakt med klubben som han nu har gjort.


– Jag tror verkligen på det klubben har på gång och jag har alltid gillat att spela i Leksand även fast det inte varit mina hemmafans. Det har alltid varit väldigt roligt och det ska bli spännande. Det känns roligt även för min familj med tre barn, fru, en katt och en hund. Det är förstås en trygghet även för dem att man blir kvar under minst fyra år, säger Fransson.


Läs mer: Damlagets udda situation – bara kaptenen har kontrakt