Händelserik kväll för Leksands IF

Leksands IF har en händelserik kväll som väntar.


För herrlaget är det bortamatch mot KHK där de går för åttonde raka segern. Men än mer rafflande är det hemma i Dalarna där damerna ska inleda sin kvartsfinalserie mot HV71!

Foton: Bildbyrån

Det blir en spännande onsdagsafton för alla som följer Leksands IF.


Leksands damlag hade målsättningen att nå en placering bland de fyra bästa när grundserien var färdigspelad – vilket man lyckades med.


Man knep fjärdeplatsen framför näsan på det motstånd som nu väntar i kvartsfinalen – nämligen Jönköpingslaget, HV71.

Sluttabell, SDHL 18/19

Kvällens första möte i Weda Skog Arena är oerhört viktigt.


För efter detta, väntar nämligen två matcher i Jönköping av denna bäst-av-fem-serie. Skulle det sedan behövas en match fyra och match fem, spelas dessa matcher i Leksand.


Detta schema gäller: Match 1: 13/2, Weda Skog Arena Match 2: 16/2, Kinnarps Arena Match 3: 17/2, Kinnarps Arena Ev Match 4: 23/2: Tegera Arena Ev Match 5: 24/2: Tegera Arena


Denna första match spelas i Weda Skog på grund av att Melodifestivalens tredje deltävling är placerad i Tegera Arena under helgen.


Tittar vi på drabbningarna mellan dessa lag under säsongen, så har det varit tajt. Lagen har vunnit två vardera – en hemma och en på bortaplan.

Leksand vs HV71 18/19:

13/01-19: 0-3 ❌ (B) 06/01-19: 2-1 ✅ (H) 18/11-18: 3-2 ✅ (H) 21/10-18: 1-2 ❌ (B)


Det blir en oerhört spännande kväll där jag tycker att ni ska prioritera denna slutspelsmatch om ni kan välja och se herrarnas möte med Karlskrona i efterhand eller dylikt.


Detta är ändå en av Leksands största chanser att gå långt i ett slutspel den här säsongen – och då behöver damerna allt stöd de kan få. – Vi kommer vinna med 3–1. Vi vinner första matchen och så förlorar vi någon, men tar hem det. De kommer få det jobbigt i kväll, vi har aldrig förlorat någon match som gällt något i Weda. Det är jättekallt där och isen är mycket hårdare, vilket gör att pucken går snabbare. Det är en faktor som talar för oss, säger coach Ulf Hedberg till klubbens sajt i en längre och bra intervju inför kvartsfinalen som väntar. •••


Samtidigt spelar också herrarna match i kväll och detta borta mot Karlskrona.


De blåvita har gått som det där mytomspunna (seger)tåget den senaste tiden och har radat upp inte mindre än sju raka segrar.


Nu går man för en åttonde mot ett KHK som besegrade Björklöven senast, men som också innan dess kommer till detta möte med förluster mot Pantern och Oskarshamn i bagaget.


En riktig ”sexpoängsmatch” i tabellen där det efter kvällen kan skilja antingen tre eller nio poäng mellan klubbarna i tabellen (Leksand 4:a på 74, KHK 7:a på 68).


Leksand kommer till matchen med ett nyförvärv på planen. Detta genom den nya försvararen Kevin Schulze som har anslutit från HA-konkurrenten Västervik.


– Jättebra! Allt har gått väldigt snabbt, så det har liksom bara varit att hänga med, haha. Men jag gillar verkligen Leksand som ort, det är mysigt här. Alla i laget har verkligen fått mig att känna mig välkommen här, så det är väldigt lätt att trivas, svarar Schulze i en första intervju på officiella hemsidan om hur hans första dagar i Leksand varit.


Önskemål från undertecknad är att han delar backpar med Calle Själin.


I kväll väntar alltså: 19.00, SDHL: Leksand – HV71, Weda Skog Arena (Kvartsfinal!) 19.00, HA: Karlskrona – Leksand, NKT-Arena