Heineman tillgänglig för LIF: ”Känns jättekul”

Det har spekulerats i om Leksands unge forwardstalang, Emil Heineman, hade gjort sitt i Leksands IF:s a-lag då han varit inne på att i stället spela collegehockey.


Men under måndagens LIF-TV-sändning bekräftar Thomas Johansson att Heineman lagt collegetankarna på is och därmed är disponibel för Leksands a-lag.


– Det känns jättekul att vi får testa honom på riktigt, säger Johansson.

Emil Heineman med och tränade med Leksands a-lag under måndagen. Under dagens LIF-TV-sändning var GM Thomas Johansson med och pratade om transferfönstret, men kommenterade också statusen kring Heineman.

Det har spekulerats i media att Heineman inte får spela mer med Leksands a-lag, då han valt att i stället spela collegehockey och välja den vägen i sin karriär.


Men nu är det alltså klart att Heineman är uttagningsbar för Leksand.


– Han har valt att tacka nej (till college) och vill vara med på tåget med Leksands IF in i framtiden, vilket känns jättekul att vi får testa honom på riktigt på den här nivån, säger Johansson i sändningen.


Heineman har den här säsongen spelat två matcher med Leksand i SHL där han imponerat och även noterats för en assistpoäng.


Desto fler poäng har det blivit med J20 där han är en poängmaskin. På 29 matcher har det blivit inte mindre än 26 mål och 15 assist från den 18-årige Leksandssonen.


”Ett sätt att ruska om”

Johansson säger också att det kan finnas läge för än fler juniorer i a-laget under den resterande delen av den här säsongen.


– Ett sätt att ruska om lite i truppen är att plocka in en juniorspelare lite här och där. Mackan (Karlberg) har varit med som ett litet yrväder, Heineman kommer att komma in och det kan säkert finnas någon mer spelare som kommer att få möjligheterna.

LÄS MER: Valkvæ var på väg till Malmö – Meyer sa nej