Jens Nielsen blir kvar i Leksand

Leksands tränartrio är nu intakt.


Detta då klubben under tisdagseftermiddagen meddelade att man kommit överens med Jens Nielsen över ett nytt kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.


Därmed blir det ”Jensa” och nya tränar-pusselbiten i Gunnar Persson som blir assisterande till Roger Melin under den kommande SHL-säsongen.

Efter avancemanget till SHL stod det snart klart att Christer Olsson valde att lämna Leksand för Örebro där han i stället återförenas med sin vän och tidigare tränarkollega, Niklas Eriksson.


Samtidigt satt Jens Nielsen på ett utgående kontrakt, så det var länge oklart vilka som skulle stå tillsammans med Roger Melin bakom spelarna i båset under återkomsten till SHL.


Men nu är det klart.


Först plockade klubben till rutinerade Gunnar Persson som senast kommer från ett tränaruppdrag i Borås. Och nu står det klart att ”Jensa” blir kvar.


– Det är kul att få vara med på resan i SHL. Det jag ville var att vara kvar i Leksands IF och det känns fantastiskt kul att allt löst sig. Vi har ett arbete framför oss att etablera oss i SHL och vara ett lag att räkna med varje år. Det var fantastiskt att vara med om avancemanget till SHL, men nu ska vi ta nästa steg, säger Nielsen till klubbens hemsida.


GM Thomas Johansson: – Det är jättekul att Jens vill fortsätta hos oss i ytterligare ett år. Roger och Jens gjorde ett fantastiskt jobb med laget under den förra säsongen och det känns riktigt bra att de två, tillsamman med Gunnar, skall leda herrlaget under den kommande säsongen.


Jens Nielsen är just nu i väg på VM-uppdrag med det danska landslaget.


Världsmästerskapet i Bratislava drar igång senare i veckan där Danmark först ut möter Frankrike på lördag.


Läs mer: Brynäsaren Anna samlade in 10.000 kr till Tobias Forsberg

Tobias Forsberg: ”Förlamad nedanför bröstet”


Nytt kontrakt för Axel Bergkvist

Amerikanska backen blir kvar i Leksand


Lyssna: Blåvita Krigare's podcast