Jesper Ollas får inget nytt kontrakt

Häromdagen meddelade Leksand att sju spelare lämnar klubben.


Under onsdagseftermiddagen kom besked om att ytterligare en spelare går samma öde till mötes: Klubbikonen, Jesper Ollas.

Han hyllades under säsongen för sina 500 matcher i klubben och blev i en tungt ledande kedja ihop med Martin Karlsson och Jon Knuts en stor faktor till SHL-avancemanget.


Det perfekta avslutet, skulle det visa sig.


För under onsdagen meddelade Leksands IF att Jesper Ollas – vars kontrakt gick ut efter säsongen – lämnar klubben.


– Jag tror väldigt mycket på Thomas som sportchef i klubben. Jag jättenöjd med min tid i Leksand och särskilt hur slutet blev, säger Jesper till officiella hemsidan om beskedet.


Thomas Johansson: – Vi har valt att inte förlänga vårt avtal med Jesper. Han har gjort enormt mycket för föreningen och är en kulturbärare i Leksands IF. Men nu ska vi försöka ta nästa steg och då har vi gjort den bedömningen att Jeppe inte ryms inom den planen och kartan kring laget som vi håller på att bygga.


Jesper Ollas igen: – Det känns superbra att avsluta så här. Jag hade ett treårskontrakt och där var mitt mål att etablera klubben i SHL. Så visst är det inte helt uppfyllt, men ändå hyfsat, säger Jesper självkritiskt.


Leksands IF meddelar att Jesper Ollas har erbjudits en annan typ av tjänst inom föreningen.


– Jag är självklart väldigt tacksam för den möjligheten och ser det som positivt att klubben vill att jag ska fortsätta inom Leksand. Men framtiden får utvisa vad som kommer att hända. Jag är fortfarande inställd på att spela hockey ett tag till, säger Ollas.


Blåvita Krigare kommer att sakna Jesper Ollas på isen och i laget. En spelare och Leksandsprofil som kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.


Läs mer: Leksand väntas få hemmapremiär i SHL 19/20 Läs mer: Johansson svarar på fansens kritik om Porsberger