Johansson om Immo och sökandet efter nyförvärv

Tor Immo lämnar Leksand – för BIK Karlskoga.


Blåvita Krigare ringde upp GM Thomas Johansson för att höra hans tankar bakom beslutet.

– Att ha Tor Immo som målskytt och försöka åka runt och vara brunkig i en fjärdelina, det är inte riktigt rätt position för honom, säger Johansson.

Elva poäng på 38 matcher för Immo.

Det blev tidigare under tisdagen klart att Tor Immo lämnar Leksand för den hockeyallsvenska konkurrenten BIK Karlskoga.


Leksands GM Thomas Johansson tycker att det är tråkigt att det blev så här, men att det var ett beslut som var behövligt att ta.


–  Tor har haft en tuff tid i Leksand med begränsat med speltid och hamnat långt ner i hierarkin. Utifrån det kände vi nu när Mattias (Ritola) kommer tillbaka att det blir ännu tuffare att få speltid. Då pratade vi med Tor om hur han själv tänkte och tyckte och efter det fattade vi beslutet om att han skulle lämna till BIK Karlskoga, säger Johansson.


”Väldigt tråkigt”

Arbetet med att hitta en ny klubb för en spelare som vill lämna kan gå till på lite olika vis, berättar ”Tjomme”.


– Ja, det är lite olika. Som förening kan man ibland höra av sig och fråga om det finns ett intresse av att ta över någon spelare. Samtidigt jobbar hans rådgivare och agenter med att ringa upp, kontakta och fråga. Så ibland kan det bli så att jag har en lösning och så har spelarens team någon annan lösning och så får man utifrån det sedan se vad som blir bäst.


Tor Immo är en spelare med stor potential. Känns det frustrerande att det slutade så här? – Ja, det är väl det som är tråkigt från vår sida, att vi inte kunnat ge Tor den utvecklingen som både han och Leksand hade hoppats på inför säsongen. Jag tycker att det är väldigt synd att vi inte har kunnat hjälpa honom att få vara bra och den målskytt han är, säger Johansson och fortsätter:


– När man värvar in en Tor Immo måste man också ha plats för att han ska spela i en av de två första kedjorna och ta en plats i vårt powerplay. Att ha Tor Immo som målskytt och försöka åka runt och vara brunkig i en fjärdelina, det är inte riktigt rätt position för honom. Där har vi inte kunnat ge honom det han har behövt och därför hamnade vi i den här situationen.


”Mattias in och Tor ut”

Situationen med Immo förändrar inte tänket kring forwardsuppsättningen i truppen.


– Nej, ingenting speciellt. Mattias (Ritola) är tillbaka och får spela, så det blir väl egentligen Mattias in och Tor ut kan man säga.


Ritola får som sagt spela mot Björklöven i morgon (onsdag) efter att RIN tagit beslut i hans avstängning. Ritola har avtjänat fyra av fem matcher på sitt straff från disciplinnämnden.


Beslutet ligger nu återigen hos ”DN” som ska ta beslut kring om det stannar vid fyra, eller om Ritola vid senare tillfälle faktiskt ska avtjäna även sin sista match de gav honom det första straffet från början.


– Vi får väl se var det slutar, men jag har väldigt svårt att se att de skulle säga att det är okej att han spelar för att sedan på måndag säga att han får vara avstängd en match till vilket inte låter så troligt. Så det är bra och roligt för Mattias och Leksand att han får spela redan i morgon.


Letar ni annars efter något annat att förstärka med? – Vi har hela tiden hållit ögon öppna för att se om vi kan lösa någon back för att bredda backsidan litegrann. Detta för att känna oss tryggare där om vi skulle få några skador här framöver, att vi ändå har spelare. Det är väl det vi fortfarande håller koll på, men sedan dräller det inte av spelare och inga 25 backar i kö som vill ta sig vidare. Men vi letar i alla fall efter det.


Öppen för trejder

Den senaste tiden har vi kunnat se trejder av spelare mellan klubbar, särskilt i SHL. Situationer där spelare helt enkelt byter klubbar med varandra, ett upplägg som Johansson gillar även om det kan vara lite trixigt.


– Jag gillar det jättemycket. Men självklart, ibland kommer man kanske hamna i den situationen där man får mer än vad man hade hoppats på. Och ibland kanske man får ge lite mer än vad man önskade. Men jag gillar ändå att det förekommer, säger han och fortsätter:


– Jag tror att man skulle kunna göra det här mycket mer. Men i Sverige är det en annan social situation med spelare som inte trivs men där klubbarna varit tillmötesgående i stället för att som i USA säga att ”du åker dit i morgon, du har ingenting att säga till om.”

– Så i Sverige är det lite mer humanare på det sättet. Men ibland så, självklart, man önskar ibland att man bara kunde göra så. ”Du får två spelare av mig, jag får en spelare utav dig, punkt slut” och så får barn flytta från förskolan och sådana saker, men verkligheten i Sverige ser inte riktigt ut på det sättet, avslutar Johansson.