Johansson om kritiken från fansen: ”Kan inte ge Porsche det han behöver”

Sju spelare lämnar Leksands IF.


Det meddelade klubben under tisdagskvällen. En av dessa var publikfavoriten Johan Porsberger – ett besked som fick många supportrar att rasa.


Nu svarar GM Thomas Johansson på kritiken. – Kan vi ge Porsberger det han behöver för att han ska kunna vara bra, i rätt position i en SHL-serie som vi ska spela i? Nej, vi kommer inte kunna göra det, säger Johansson i LIF-TV.

Porsberger fick inte nytt kontrakt i Leksand.

Arbetet med nästa säsongs trupp är i full gång.


Under gårdagen gick Leksand ut med att sju spelare plus tränaren Christer Olsson inte blir kvar i laget. En av dessa var Johan Porsberger.


På våra sociala kanaler och även på andra plattformar rasade blåvita supportrar. Många tyckte att det var märkligt att ”Porsche” inte får ett nytt kontrakt.


I dagens LIF-TV-sändning var klubbens GM Thomas Johansson med och pratade om spelarna som fått lämna och det pågående truppbygget.


Och utan att få frågan, kom han själv in på just Porsberger.


– Vi är här för att spelarna ska kunna prestera så bra som möjligt och låta dem vara i en situation som får dem att skina och vara duktiga, inledde ”Tjomme” och fortsatte:


– Då har vi försökt titta på varje spelare över den kartan vi nu har när vi ska ta klivet upp i SHL. Kan vi till exempel ge Johan Porsberger det han behöver för att han ska kunna vara bra, i rätt position i en SHL-serie som vi ska spela i.


– Då har vi därifrån sedan fattat ett beslut att, nej, vi kommer inte kunna göra det. Vi kommer inte kunna ge ”Porsche” det han känner eller det han behöver för att han ska kunna skina och få vara bra. Och då blir det ingen bra situation varken för Leksands IF eller för spelaren.


”Kommer aldrig vara överens”

Thomas Johansson förstår att supportrarna tar spelare till sina hjärtan och att det kan vara jobbigt att behöva acceptera att spelare lämnar.


Han är samtidigt förstående till att alla har åsikter, men att man samtidigt aldrig skulle kunna få alla att bli nöjda.


– Ibland får man vara med på en resa och ibland får man kliva av. Är det någonting vi aldrig kommer att vara överens om med alla supportrar är om vi har rätt lag, om rätt spelare har fått lämna.


En bra LIF-TV-sändning med Johansson vi tycker att ni ska se.


Läs mer: Uppgifter: Leksand får SHL-premiär på hemmais


Lyssna: Blåvita Krigare's podcast – #59. VI ÄR TILLBAKS!