Juniorbetonat Leksand mot AIK

Leksand ska under fredagen inleda sitt cupspel i Skoda Trophy nere i Södertälje. Där ska man på tre dagar möta AIK, SSK och Brynäs.


När AIK står för motståndet i den första matchen i kväll, är det ett juniorbetonat Leksand som ställer sig på isen. Hela åtta ”junisar” finns med i truppen.


– Ett lämpligt tillfälle att lufta juniorer när vi ska spela tre matcher på tre dagar, säger Roger Melin till LIF-TV.

Skoda Trophy smygstartade redan under torsdagen i en match där Brynäs besegrade Södertälje med 3-1 efter att ha gått från 1-1 till 3-1 i den sista perioden.


När turneringen rullar vidare under fredagen är det dags för Skoda Trophy's andra två lag, Leksand och AIK, att drabbas samman.


Leksand kommer att spela tre matcher på tre dagar (AIK, SSK och Brynäs, i den ordningen) och i det första mötet väljer man att plocka in åtta juniorer i truppen.


– Vi har inte haft så många skador på försäsongen, vilket har gjort att vi inte fått chansen att lufta så många juniorer. Men nu passar vi på, då det blev ett lämpligt tillfälle när vi ska spela tre matcher på tre dagar, säger Leksands tränare Roger Melin till LIF-TV.

Bra träningsvecka

I övrigt känner Melin att träningsveckan varit bra sedan man besegrade Örebro med 3-1 och tog sin första seger under den relativt korta försäsongen sett till antalet matcher laget spelar.

– Det har känts bra under träning och vi kommer att spela tre matcher på tre dagar, vilket gör att vi i dag kommer att lufta några juniorer som får spela och det ska bli intressant att se dem på isen, säger Melin och fortsätter:


– Det blir lite annorlunda då det är en del folk som inte är vana i sina roller och som inte varit med oss så mycket. Men det ska ändå bli intressant att se hur de håller mot ett lag som AIK. Samtidigt får våra a-lagsspelare ta lite större ansvar i specialmomenten.

Ordinarie lag sista två

I de andra två matcherna – mot Södertälje på lördag och Brynäs på söndag som också blir lagets genrep – säger Melin att det blir ett så ordinarie lag som möjligt och att special-uppställningarna för boxplay och powerplay då ska testas på allvar inför SHL-premiären.


– Det är något vi jobbat med mycket den här veckan [boxplay och powerplay] som vi också kommer att fortsätta att prata om i helgen. Det blir lite annorlunda uppställningar mot AIK men i de andra två matcherna ska vi spetsa box- och powerplay med de uppställningar vi senare kommer att ha i serien.

•••


Uppdatering, 14.13.


Här är kvällens lag:

11 Karlsson - 13 Knuts - 12 Forsberg 17 Trkulja - 29 Rundqvist - 24 Valkvæ

80 Heineman - 71 Åman - 75 Olsson 53 Rapp - 15 Danielsen - 95 Eriksson 28 Göransson - 3 Berg 5 Själin - 77 Lundqvist 7 Nordsäter - 6 Bäckehag 8 Johansson 33 Brage (30 Juvonen) Ordinarie a-lagsspelare som inte kommer till spel:

Backar: 10 Johan Fransson, 16 Daniel Gunnarsson, 20 Mattias Karlsson, 55 Jonas Ahnelöv. Forwards: 14 Oskar Lang, 21 Mattias Ritola, 22 Sebastian Wännström, 23 Andrée Hult, 25 Linus Persson, 26 Patrik Zackrisson, 77 Spencer Abbott.

•••


Matchen mot AIK startar klockan 19.00. Och hela turneringen går att se på Sportbladet.

Lyssna: Truppgenomgång med Thomas Johansson i podcasten