Kapten Karlsson: ”Vi mot världen nu”

I morgon väntar en ny match för Leksand – som hemma mot serieledande Oskarshamn ska bryta sin långa förlustrad på åtta raka matcher.


Lagkapten Martin Karlsson talar om läget i en lång intervju med Expressen.


– Det är vi mot världen nu, säger Karlsson till tidningen.

Även om spelet inte heller tidigare under säsongen var bländande, tog ändå Leksand sina poäng och hakade på Oskarshamn och AIK i toppen av tabellen.


De senaste tio matcherna har dock bara två poäng av 30 möjliga spelats in (genom två förlängningsmatcher i början av sviten) och det är allt annat än muntert i Leksand nu.


– Det är jävligt tufft. Just nu har... allting gått i stå. Vi får inte några segrar med oss. Framför allt får vi inga mål med oss. Så det är tufft. Det är inte någon som håller på med hockey som vill åka runt och få stryk. Och dessutom vill man inte ge våra fans det här. De är absolut inte värda det här, säger Karlsson till Expressen.


Hur är stämningen i laget? 

– Det är frustrerat. Man vill inte åka runt och få stryk. Men jag tycker att man måste se framåt. Det som krävs nu är hårt jobb för oss ta ur det här. Vi kan inte tycka synd om oss själva. Vi måste brösta upp oss varje dag och vända det här tillsammans. Det är så vi kommer kunna vända det här. Spelare, ledare och hela laget. Tillsammans.


Karlsson får frågan om han har förtroende för tränare Leif Carlsson, som enligt allt fler ”experter” borde lämna sin post som huvudtränare.


– Absolut. Allt det där får stå för de som skriver det. Vi är ett lag och det innebär att alla är med i det här. Vi jobbar stenhårt varje dag för att lösa det här. Vi har fullt förtroende för de som står bakom oss. Alla jobbar hårt för att få en vändning och hitta grejer för att lösa knutarna som har blivit.

”Vi mot världen nu”

Avslutningsvis får Karlsson frågor om hur det är att spela i Leksand när det går så här tungt. Och det är förstås ingen hemlighet för någon att Leksand berör – oavsett om man håller på laget eller ej.


– Charmen är att folk alltid bryr sig om Leksand, oavsett om man håller på oss eller inte. intresset är så stort. Och det är det som driver klubben framåt. 

– Men nu när det går tungt är det många som tycker att det är roligt. Det är ren skadeglädje. Och de vill man bara täppa igen käften på. Det är vi mot världen nu, avslutar Karlsson.