Karlberg: ”Älskar att vinna över Mora”

Marcus Karlberg skrev i förra veckan på ett nytt tvåårskontrakt med Leksands IF. Nu ska han med upp och försöka ta en plats i SHL-nykomlingens trupp.


– Det är få förunnat att få skriva ett SHL-kontraktet med klubben du representerat i hela ditt liv. Det är jag väldigt stolt över, säger 19-åringen.

Det är i det senaste avsnittet av Blåvita Krigare's podcast som publicerades under natten till tisdag som Marcus Karlberg gästade.


Där berättade han bland annat om säsongen som gick, hur det var att göra sin första ordinarie a-lagssäsong, kvalet och känslorna mot Mora och hur tankarna gick vid påskriften av ett nytt kontrakt med klubben.


Karlberg berättar bland annat om känslorna inför kvalet och hur han kände inför att möta Mora – med den historik som ändå varit från de tidigare två närmsta kvalvårarna mot dem.


– Jag hade inte varit med tidigare, men det var andra förutsättningar nu. Detta då lagsammanhållningen sprack ganska rejält förra året vad man har hört från lagkamrater. I år var det tvärtom där vår sammanhållning var nyckeln till att vi gick upp till slut, säger Karlberg och fortsätter:


– Personligen älskar jag att vinna mot Mora, så jag var inte ledsen över att det blev dem [Leksand fick möta]. Är man leksing så är man, det går inte att hjälpa det, då gillar man inte de röda, så är det.


”Inte mycket kvar av skenorna”

Under festen efteråt blev Jon Knuts väldigt uppmärksammad. Detta då han aldrig tog av sig sina hockeybyxor och skridskor, utan behöll detta på under hela färden hem till Leksand.


Man kunde bland annat se honom åka i bussen iklädd skridskorna, hockeybyxorna och en bar överkropp. Han firade med fansen i Rättvik där bussen stannade på vägen hem och var också den enda som kunde åka ut på ett par skridskor på isen hemma i Tegera Arena där supportrarna väntade.


– Han visade oss skenorna på dem när vi hade möte senare under veckan. Det var inte mycket kvar var de skenorna efter att han gått på asfalten i Rättvik och åkt buss med dem. Det var inte mycket kvar av de skridskorna, säger Karlberg och skrattar.


Vi pratade förstås också om det glädjande beskedet som kom i förra veckan, att Karlberg blir Leksands IF trogen i minst två säsonger till. Klubben han representerat genom karriären och där han burit den blåvita skölden på bröstet i över 250 matcher.


– Det är få förunnat att få skriva ett SHL-kontraktet med klubben du representerat i hela ditt liv från skridskoskolan. Det är jag väldigt stolt över att få göra, säger Karlberg bland annat.


Detta och mycket mer tas upp i det nästan timmen långa samtalet med Mackan.


Lyssna på hela avsnittet genom att klicka här.