Karlsson funderade på att sluta: ”Det fanns med i tankarna”

Mattias Karlsson var med och tog Leksand upp i SHL i våras. Men under inledningen av försäsongen tvingades backklippan till en axeloperation som skulle hålla honom borta i inledningen av säsongen.


Redan innan operationen var Karlsson tveksam till en fortsättning.


– Jag skulle väl inte säga att jag var inställd på att det skulle bli två år till och sedan var det slut. Men det fanns ändå med i tankarna att det kanske inte blir så mycket mer, säger Karlsson som är gäst i det senaste avsnittet av Blåvita Krigare's podcast.

Mattias Karlsson var en viktig kugge i Leksands lagbygge redan under fjolåret. Han bar ett stort ansvar bland backarna och loggade oerhört mycket istid.


Vi pratar om det och mycket annat, men också om den tuffare tiden i inledningen av denna SHL-säsong som höll Karlsson borta från spel de första tio omgångarna.


I det senaste avsnittet av Blåvita Krigare's podcast berättar Karlsson bland annat om tiden efter sin axeloperation.


– Jag fick inte kroppen att fungera som den skulle. Vi gjorde en magnetröntgen och såg att det fanns trasiga grejer i kroppen. Vi hade därmed två alternativ, antingen kunde operera direkt eller så kunde vi chansa och köra rehab och det kunde bli bra men verkligen utan garantier, säger Karlsson och fortsätter:


– Men om jag gjorde operationen visste jag att jag kanske skulle missa 10-20 matcher, men jag kommer fortfarande kunna spela. Så för mig var beslutet ganska enkelt. För mig var det viktigt att få ha ett hyfsat liv när jag väl har lagt av, så det var en bra helrenovering på axeln.


Hur gick operationen och hur var tiden efter den?

– Det funkade ganska bra och det gick bättre än vad jag hade räknat med. Ofta kan det bli så att när man har opererat sig och ska gå så länge att man tappar suget och så. Men jag fick så mycket energi av att vi gick upp.


Karlsson berättar också att han under fjolårssäsongen, när det ännu var svårt att se att Leksand skulle nå SHL till våren, att han kunde se ett slut på hockeykarriären.


– Jag trodde nånstans i december ifjol att det nog bara skulle bli det året och sedan var det slut. Det kändes inte som att vi skulle gå upp i SHL och jag tyckte väl att Allsvenskan inte är skitkul ändå.


– Det var roligt och charmigt till en början, men sedan var det inte så roligt att komma hem sex-sju på morgonen alltför ofta. Ungarna sitter och käkar frukost och ska till skolan, då kommer man hem efter en bortamatch.


– Man kanske tycker att det är okej och man vill uppåt i karriären. Men då hade jag ändå spelat tio år i SHL och haft det ganska bra, så det blev svårt att jämföra med det tyckte jag.


Men när avancemanget stod klart, vände tankarna hos den erfarne backen.


– Jag skulle väl inte säga att jag var inställd på att det skulle bli två år till och sedan var det slut. Men det fanns ändå med i tankarna att det kanske inte blir så mycket mer. Men när vi sedan gick upp har jag sedan dess känt att jag vill spela hockey länge till. Jag tycker att det är sjukt kul och jag hoppas nu att jag kan få vara frisk och hel så att jag kan hjälpa Leksand så gott jag kan.


Mattias Karlssons kontrakt med Leksand går ut efter säsongen och han säger i podden att han ännu inte inlett några samtal med GM Thomas Johansson om en kontraktsförlängning.

Detta är ett nästan 1,5 timme långt samtal med Mattias Karlsson som vi hoppas att ni ska uppskatta. Lyssna på det HÄR eller i er podcast-app.