Karlsson lämnar: ”Skulle vilja stanna”

Det har varit en lång väntan på ett besked, men nu står det klart att Anton Karlsson lämnar Leksand och att han inte tar en plats i den SHL-trupp GM Thomas Johansson just nu bygger.


”Tyvärr så blir det inte alltid som man vill och nu fick jag lämna en förening som jag självklart skulle vilja stanna i”, skriver Anton på sin Instagram.

Anton Karlsson jublar mot Mora.

GM Thomas Johansson har varit öppen i media när det kommer till sina tankar kring ett par spelare i den trupp som tog Leksand upp till SHL, där han sagt att han vill avvakta för att se om de har chansen att ta en plats.


En av dessa var 22-årige Anton Karlsson.


Men under tisdagseftermiddagen meddelar ”AK27” på sin Instagram att det inte blir någon fortsättning i Leksand.


Karlsson skriver:


”Tack Leksands IF för framgångarna jag har fått vara med om att göra i föreningen. Två avancemang till SHL men samtidigt väldigt lärorika säsonger. Tack alla lagkamrater för att vi haft det så sjukt roligt tillsammans. Men framför allt till Leksands underbara fans, tack för att ni alltid stått mig bakom ryggen och laget. Ni behövs, så fortsätt sjung så taket lyfts på Tegera och mana på krigarna på isen! Tyvärr så blir det inte alltid som man vill och nu fick jag lämna en förening som jag självklart skulle vilja stanna i. Men livet går vidare och nu är det dags för mig att hitta nya utmaningar i livet! Tack alla! Over and out, hoppas vi ses igen i framtiden! #27.”

Blåvita Krigare tycker att detta är ett oerhört tråkigt besked och vi hade gärna sett att Anton Karlsson hade fått följa med laget upp i SHL.


Anton kändes som en av de nya ledarna i Leksand, en spelare som kunde komma att vara här under många framgångsrika år även framöver. Hoppas som sagt att vi ses igen, Anton! Tack för dina år i vår förening och ta hand om dig och familjen!


Läs mer: Leksand utmanar om NHL-meriterad målvakt Mackan Karlberg: ”Älskar att vinna över Mora”


Lyssna: Blåvita Krigare's podcast