Klart: Backtalangen lämnar för SHL-konkurent

Det har ryktats om det länge och nu är det bekräftat.

Filip Johansson lämnar Leksand efter fem år i klubben – för spel med SHL-konkurrenten.

”Tack Leksand för 5 fantastiska år!”, skriver Johansson på Instagram.

Filip Johansson lämnar för Frölunda.

Säsongen 19/20 blev Filip Johanssons andra ordinarie säsong i Leksands a-lag.

Två år tidigare, 17/18, fick han för första gången känna på a-lagsspel där det totalt blev 23 matcher, ett antal som utökades till 47 säsongen därpå där han hade en ordinarie plats.


I SHL under säsongen som var blev det mycket 'ut och in' ur laget för Johanssons del, som när Leksand hade många backar frånvarande fick spela mycket, men som sedan hade svårare att få istid när truppen var skadefri.

Totalt blev det 39 matcher för 20-åringen och många blåvita supportrar hävdar att Johansson var en av lagets bästa backar under avslutningen av grundserien.


Det kom snabbt rykten om att Johansson var på väg bort från Leksand efter säsongen och detta redan innan grundserien för 19/20 var över.

Frölunda var tidigt ett lag som bollades upp i medierna och det har mer eller mindre varit en svagt bevarad hemlighet sedan dess.


”Hållit koll i många år”

Detta fram tills nu.

För under onsdagsförmiddagen blev han presenterad och klar för Göteborgslaget på ett tvåårskontrakt.

Filip är en talang vi har hållit koll på i många år, han var aktuell redan för hockeygymnasiet. Han har en grym personlighet, karaktär och utvecklingspotential, säger Frölunda sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

En av Johanssons strutar 19/20 (C More)

Vi på Blåvita Krigare önskar Fille Johansson ett stort lycka till. Vi kan samtidigt se i spåkulan att indianerna nu gör honom till en toppback i SHL innan han drar över till Nordamerika.


Stort lycka till!