Klart: Marek Hrivik förlänger två år med Leksand

Marek Hrivik blir Leksands IF trogen.

Det bekräftade klubben vid lunchtid under onsdagen.

– Jag är väldigt glad att få komma tillbaka till Leksand. Det är väldigt många fans som har skrivit till mig efter att jag lämnade Leksand och det har verkligen betytt mycket för mig, säger han till klubbens hemsida.

Hrivik och supportarna har alla anledning att jubla. | Foto: Jessica Ström

Marek Hrivik kom till Leksand och blev snabbt en publikfavorit med sin skicklighet och hårda arbete. I BVK:s podcast har han fått utmärkelsen som "den mest kompletta spelaren i Leksands IF under 2000-talet” och sägs haft ett flertal SHL-klubbar efter sig sedan säsongen 19/20 avslutades i förtid.


Det har länge spekulerats kring 28-åringens framtid, men under onsdagen blev det alltså klart att slovaken fortsätter i Leksands IF under de kommande två säsongerna.


– Jag är väldigt glad att få komma tillbaka till Leksand. Det är väldigt många fans som har skrivit till mig efter att jag lämnade Leksand och det har verkligen betytt mycket för mig. Jag ser fram emot att få komma tillbaka till alla härliga människor och spela inför de bästa supportrarna som finns återigen, säger Hrivik till klubbens hemsida.


Klubbens GM Thomas Johansson: – Det är så jäkla roligt att Marek tror på det vi gör i Leksands IF och att han vill hjälpa föreningen att ta nästa steg under de kommande två åren. Marek känner för klubben och har en stor tilltro till det vi gör här, säger han och fortsätter:


– Han tillhörde en av våra absolut bästa spelare under förra säsongen, men han menar själv att det finns mer att plocka ut ur honom spelmässigt vilket såklart känns spännande.


Som Johansson är inne på är kontraktet skrivet över de kommande två säsongerna. Leksands IF har nu på herrsidan en centeruppsättning med Marek Hrivik, Otto Paajanen, Patrik Zackrisson, Jon Knuts och Nils Åman.