Lägesrapport inför Västervik borta

Förlust i onsdags, men den är nu glömd.

Match i kväll när Leksand gästar bottenplacerade Västervik – som tagit en trepoängare på hela säsongen och som ALDRIG har besegrat Leksand. En klar seger för de blåvita – om man bara gör jobbet. Här följer en lägesrapport i bägge lagen inför kvällens möte.

Aterius och Hedblad gör upp (förra säsongen).

LÄGET I LAGEN

• Vi har inte kunnat hitta några andra rapporter än att Leksand kommer till Västervik med samma lag som spelade i Karlskoga i onsdags. Axel Brage har blivit farsa fem veckor tidigare än beräknat (stort grattis!) och är inte med heller i kväll. Det lär betyda att Jonas Arntzen får chansen till en personlig revansch efter en svagare insats mot Karlskoga senast. • Västervik skriver om sin trupp på sin hemsida och den kan ni läsa mer om här.


FORMKURVA Leksand ↗️ • Man får ändå säga, trots förlusten senast mot BIK, att Leksand bär på en fin form. Fyra av de senaste fem matcherna har slutat med seger och 11 av 15 poäng in. Västervik ➡️ • Från en pil nedåt till en som pekar rakt fram är något ”VÄS” förtjänar efter två raka segrar. På de fem senaste matcherna har man tre segrar, varav två gav två poäng. Så 7/10 poäng.


POÄNGTOPPEN • I Leksand är det ganska oförändrat i toppen av den interna poängligan. Det är den här produktiva kedjan som leder laget och som ska göra det i kväll på nytt. 1. Oskar Lang, 4+12 (13 matcher) 2. Linus Persson, 3+9 (11 matcher) 3. Thomas Valkvæ, 8+3 (13 matcher) • Bästa poängplockaren i VÄS har alltså gjort tio poäng på tolv matcher, vilket är okej. Men det säger också lite om varför laget ligger i botten, att det efter topptrion går det snabbt nedåt om 6-4-2 poäng per gubbe. 1. Trevor Mingoia, 4+6 (12 matcher) 2. Emil Alba, 4+4 (12 matcher) 3. Darren Nowick, 5+1 (12 matcher)


FORMKURVA – TABELLEN

• Tittar vi på den Hockeyallsvenska tabellen bara utifrån de fem senaste matcherna, som vi var inne på tidigare, så har Leksand gjort bra ifrån sig. Det är endast Kenttä's galna gäng i Oskarshamn (som visar att man kan spela hockey utan 16 lån) som är hetare.

Formkurva i HA – de senaste fem matcherna.

SENASTE MÖTEN • Som vi var inne på är detta ett motstånd som Leksand trivs emot – de få gånger som de har stött på varandra. Det har faktiskt bara hänt fem gånger i tävlingssammanhang och detta de senaste två åren. Där kan vi konstatera att Leksand alltid vunnit.

Västervik har aldrig besegrat Leksand.

MATCHFAKTA När: Fredag 2/11, kl 19.00 Var: Plivit Trade Hallen (Västervik)