Leksand överklagar Ritolas avstängning

Leksands stora stjärna Mattias Ritola gjorde sin första match för säsongen mot Pantern – och stängdes sedan av i fem matcher.


Nu överklagan klubben domen, som tycker att straffet är för hårt.

Det var i en situation mot Panternas Niklas Pavel som Ritolas klubba åkte upp i huvudtrakten på Pantern-spelaren.


En ”checking to the head”-situation vägdes också in och efter att Ritola anmälts till disciplinnämnden kom dagen efter deras dom.


Ritola stängdes av i fem matcher och fick betala över 40.000 kronor i böter. Ritola har nu missat två matcher, borta mot Vita Hästen och hemma mot Södertälje.


Står sig straffet kommer han också att missa matcherna mot Oskarshamn (B), Pantern (H) och Björklöven (B) innan han är tillbaka mot Almtuna hemma igen den 8 februari.


”Straffet är väldigt hårt”

Men nu har Leksands GM Thomas Johansson bekräftat att klubben överklagar domen som de tycker är för hård mot Ritola.


– Vi kommer att skicka in en överklagan. Det kommer vi att göra. Dels är straffet väldigt hårt. Dels har de klumpat ihop straffen så det blir väldigt otydligt och luddigt för vad som är vad i de här fallen, säger Leksands general manager Johansson till HockeyNews.


– Vi kommer att be RIN att pröva det och se om det är okej att klumpa ihop saker och ting eller måste varje del behandlas för sig. Och är straffen i paritet med det som faktiskt hände, fortsätter Johansson.