Leksand kan få plats till SHL 20/21 utan kval: ”Sannolikt”

Leksand kan få en plats i nästa års säsong av SHL – utan att behöva kvala för den.

Detta menar Hockeyallsvenskans styrelseordförande, Håkan Svensson.

– Min bedömning är att Hockeyallsvenskan, Hockeyettan och SHL kommer avsluta säsongen och ha samma lag nästa säsong, säger han till DT.

Leksandspubliken kan vara klar för SHL redan nu. Foto: Jessica Ström & Hockeyallsvenskan

Coronaviruset har spridit sig över världen och ställt till det inte minst för sportvärlden.

Detta har påverkat den svenska ishockeyn som – när den är på väg in sin mest spännande period av säsongen – går emot att i stället avslutas helt.


Inställda matcher

Under grundseriens sista omgång i SHL under torsdagen fick vi se tomma läktare på de sju arenorna. Leksingarna kunde från tv-sofforna se sitt lag besegra HV71 med 5-2 inför endast tomma stolar Tegera Arena.

Under fredagen kom det rapporter om att spelare insjuknat i de olika lagen som ingår i slutspelsserien och att matcher därifrån har ställts in.

Ställts in har också det tredje mötet mellan Björklöven och Modo gjort, som skulle spelats i Umeå under morgondagen.


”Samma lag nästa säsong”

Hockeyligor runtom i Europa har redan avslutat säsongen på förtid och mycket talar för att Sverige går samma beslut till mötes.

Detta har startat en het debatt i svensk hockey om hur nästa säsongs laguppställningar i SHL kontra Hockeyallsvenskan ska se ut.

I en intervju med DT säger Hockeyallsvenskans styrelseordförande Håkan Svensson att det är högst sannolikt att slutspelet och kvalet ställs in – och att serierna ser likadana ut ett år till som de sett ut i år.

– Jag tror det är mer än sannolikt att slutspelet i ishockey har spelats färdigt, det faller på sin egen orimlighet att det ska bli på något annat vis sett till hur det ser ut på andra håll.

– Min bedömning är att Hockeyallsvenskan, Hockeyettan och SHL kommer avsluta säsongen och ha samma lag nästa säsong, säger han till tidningen.

LÄS MER: Så gick det för Leksand mot de 13 SHL-lagen

LÄS MER: Leksand besegrade HV71 inför tomma läktare