Leksand klättrade i tabellen – utan att spela match

Efter nionde raka förlusten och Leksand inte hade någon mer match före jul, talade det mesta för att dalaklubben skulle fira jul utanför topp-åtta.


Men efter torsdagskvällens matcher i Hockeyallsvenskan, kan vi konstatera att Leksand klättrar i tabellen – utan att själva ha spelat match.

Leksand upp på plats åtta.

Det är sagt att den stora vändningen på säsongen för Leksands del ska starta på onsdag nästa vecka när Almtuna kommer på besök till Tegera Arena.


Det är Roger Melins första match som Leksandstränare och det är redan upp emot 5500 biljetter sålda till denna mellandagsmatch.


Men kanske har Melin-effekten i Leksand redan börjat värka. För under torsdagsaftonen klättrade Leksand i den hockeyallsvenska tabellen – utan att själva vara med och spela.


Hur gick då detta till?


Jo, sedan tidigare går Leksand och Södertälje sida vid sida i tabellen på samma poäng. Och då kringlorna fick för sig att förlora (2-3) hemma mot Tingsryd, försämrade SSK sin målskillnad med ett mål – vilket räckte för att Leksand skulle hoppa upp ett hack i tabellen.

Leksand ny tabellåtta (SVT-Text-Tv)

Så det vi tidigare skrivit om att Leksand skulle fira jul som tabellnia, stämmer alltså inte längre.


Även om det inte skiljer så mycket från tidigare position, ser det ändå lite trevligare ut för ögat, eller hur?