Leksand klar tabellfyra – får bra schema i slutspelsserien

Leksand gjorde jobbet utan att imponera i grundseriens sista match när Björklöven besegrades med 4-2.


Detta – med kvällens andra resultat – innebär att Leksand får ett bra schema i den kommande slutspelsserien.


Det blir en tuff start borta mot Västerås, men den gick inte att undvika. I övrigt får Leksand möta både Karlskoga och Modo på hemmaplan, vilket måste ses som de tuffaste motstånden utöver VIK.

Det började bra för Leksand i kampen om att behålla sin fjärdeplats. Valkvæ Olsen slog en fantastisk flipp-passning fram till Anton Karlsson som satte 1-0 kyligt via en backhand.


Så här såg det ut:

Men efter det tog Björklöven över matchen.


Visst var kvitteringsmålet mer en tillfällighet, men ack så rättvist med tanke på att gästerna ökade tempo i sitt spel och Leksand – konstigt nog i en så här viktig match – såg inte särskilt intresserade ut.


När Ritola sedan nonchalant tappade pucken i offensiv zon och sket i hemjobbet som sista man utan åkte och klagade på domaren i stället, kunde Löven göra 1-2 via ett friläge.


Mittperioden vann Leksand med 1-0, detta efter ett mål från Jon Knuts som kunde sätta pucken i öppen kasse efter en svag retur på Jesper Ollas skott.


I den tredje perioden fick Leksand en bra start.


Detta när Daniel Gunnarsson bestämde sig för att ta tag i situationen på egen hand. Han fick pucken innan den högre tekningscirkeln i offensiv zon och gjorde så här:

I och med att Västerås besegrade Modo på bortaplan gick det inte att ta sig ikapp och förbi gurkorna. Men att just Modo förlorade, betydde att Leksands fjärdeplats till sist inte blev särskilt hotad. Leksand vann till sist med 4-2 efter ett mål i öppet mål en minut från slutet från Jesper Ollas. I och med att Leksand vann och det blev ett par omplaceringar i tabellen, ser nu Leksands schema ut som följer i den kommande slutspelsserien: 12/3: Västerås - Leksand 14/3: Leksand - Karlskoga 16/3: Leksand - Västervik 18/3: Karlskrona - Leksand 20/3: Leksand - Modo


Visst är det en tuff start borta mot Västerås, men därefter har ändå Leksand ett bra schema. De tuffast motståndarna utöver VIK i denna serie lär bli BIK och Modo, lag som Leksand får möta i Tegera Arena med publiken i ryggen.