Leksand nollat trots nära 60 skott mot mål

Nära 60 skott mot mål, 39 av dem på men inga puckar över mållinjen.


Leksand blev nollat hemma mot Örebro och är nu jumbo i SHL. ÖHK-målvakten Dominik Furch växte fram till ett monster – utan att behöva imponera.


– Det är tufft, surt och irriterande att vi inte gör mål, säger Patrik Zackrisson.

Ahnelöv och Furch (C More)

Sällan – ja kanske aldrig – tidigare under den här säsongen hade hemmapubliken sett ett så här inspirerat och taggat Leksand inleda en match.


Man sköljde över gästerna från Örebro och överlistade allt de röda hade i försvarsväg – förutom Dominik Furch mellan stolparna.


Den 29-årige tjecken storspelade absolut, men det var också ett dalalag som gjorde honom bra genom många tama avslut och alldeles för lite trafik framför honom vid avslutsmöjligheter.


Skotten skrevs till 16-10 efter den första perioden, men det var Örebro som hade ledningen med enda målet. Detta efter att Lukas Pilö skickat i väg en puck på chans som styrdes via Fredrik Forsberg in i nät bakom Janne Juvonen.


”Tufft, surt och irriterande”

Även i den andra perioden var det Leksand som höll mest i pucken och som kom till flest avslutslägen.


Men ändå få heta sådana om man kollar chans för chans och även efter den andra perioden var det mållöst. Patrik Zackrisson fick tala för ett frustrerat Leksand efter 40 minuter.


– Det är tufft, surt och irriterande att vi inte gör mål. Vi är lite för mesiga i de avgörande lägena, sade Leksands stjärna i andra pausen.


”I would say no”

Ett desperat Leksand kom ut hårt men mindre disciplinerat i den tredje perioden.


Man tummade i defensiven och Örebro skapade några farliga chanser där man kunde stängt matchen, men Janne Juvonen var på nytt bra i Leksand mål.


Leksand dödade kvällens enda boxplay som kom i den tredje perioden och fick sedan en chans i powerplay (tre i kväll). Men där lyckades man inte få utdelning och det kom en slutforcering med Juvonen på bänken, men pucken ville inte in.


Dominik Furch höll nollan, men på frågan efteråt i C More om det var hans bästa match för säsongen svarade han kort:


– I would say no.


Det är inte svårt att förstå honom. Visst var Furch bra mot Leksand, men tjecken behövde inte stå för några större parader för att ta samtliga av de 39 skotten han fick emot sig.


Ny jumbo

De drygt 5300 på plats i Tegera Arena denna torsdag kunde efteråt konstatera när de kollade sina mobiltelefoner, slutresultat från kvällen och tabellen att Leksand är ny jumbo i SHL.


Detta efter att Oskarshamn besegrat Frölunda med 5-1 samtidigt som Linköping förlorat borta mot Djurgården med 3-2.


Oskarshamn – som Leksand möter på bortaplan härnäst på lördag – kliver därmed upp över kvalstrecket medan dalalaget och LHC parkerar under.

Matchfakta

Leksand - Örebro 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Skott: 39-27 (16-10, 14-9, 9-8)

Utv-min: 2-8 (0-4, 0-2, 2-2)

Publik: 5378 (Tegera Arena)


0-1 (14.57) Lukas Pilö (Boucher, Gustafsson)


Inga mål i den andra perioden


Inga mål i den tredje perioden