Leksand större chans till SM-guld än två SHL-konkurrenter

Leksand är nykomling i SHL – men tippas inte som nästjumbo till att vinna SM-guld säsongen 19/20 ihop med Oskarshamn om spelbolagen får bestämma.


Om man ska lyssna till dem, är både IKO:s och Örebros möjligheter till ett guldfirande till våren sämre än de blå(gul)vita masarnas.

Oskarshamn tippas av många sluta sist i SHL säsongen 19/20 och väntas därmed få en tuff första historisk säsong i högstadivisionen.


Det ligger också i linje med vad spelbolagen säger när de tar fram sina odds på vilka de tror vinner SM-guld den här säsongen.


I en framställning som Thomas Mäkitalo gjort – som driver NHLresan.se – kan vi läsa att Frölunda toppar som guldfavorit – följt av Luleå, Färjestad och Djurgården.


Mera anmärkningsvärt här är att Leksand – som också är nykomling i SHL precis som Oskarshamn – inte slutar näst sist.


När Mäkitalo via de fem största spelbolagen i Sverige räknat ut snittoddsen, hamnar även Örebro bakom Leksand – när vi går ner på mindre decimaler.

Något SM-guld lär det inte bli för Leksands IF den här säsongen.


Men alla blåvita kan kanske ändå hoppas på att detta är en indikation på hur grundserien kommer att se ut efter att ha spelat färdigt samtliga sina omgångar.

Lyssna på Blåvita Krigare's podcast: Avsnitt 67: Premiärvecka!