Leksand starkast i nykomlingsfighten

Uppdaterad: 6 dec 2019

Leksand vann nykomlingsfighten mot Oskarshamn med 4-1 hemma i Tegera Arena. Effektiva minuter i slutet av den andra perioden lade grunden till segern.


Viktiga tre poäng för Leksand som nu lämnar IKO aningen bakom sig i tabellen, samtidigt som man inte tappade på Linköping och Växjö ovanför sig som också vann under torsdagen.

High five för tre poäng (Knuts & Forsberg)

High five Forsberg.


Det var Fredrik som till sist kunde stänga den här matchen fram till en 4-1-seger för Leksand mot Oskarshamn med ett mål i öppen bur fyra minuter från slutet.


Grunden till det lades annars av Leksand under ett par effektiva minuter i slutet av mittperioden. Dessförinnan hade Philip Samuelsson gjort sitt första SHL-mål i karriären mellan benen på ex-leksingen Tex Williamsson och IKO kvitterat i powerplay.


Det var ett par vackra mål som tog Leksand upp till en 3-1-ledning inför den tredje perioden. Det började med att Daniel Gunnarsson frispelade Martin Karlsson som var minst sagt klinisk.

Martin Karlsson, 2-1 | 🎥 C More

Ett mål man kan se hur många gånger som helst. Passningen, den lilla men ack så avgörande skottfinten och hänget upp i kryssmaska nummer ett.


Bara drygt två minuter senare var det dags igen. På nytt visade gästerna upp brister i sitt defensiva spel och släppte leksingar på kontringar på löpande band.


Leksand, som tidigare under säsongen inte direkt visa upp en sida av att vara SHL-kliniska (som vi tjatat om här), satte plötsligt sina chanser som räckte till seger.


Linus Persson visade upp en stor portion kyla när han lurade ner Williamsson fram till 3-1 och hans blott andra kasse för säsongen.

Linus Persson, 3-1 | 🎥 C More

Under den tredje perioden hade Oskarshamn sina chanser att reducera och skapa spänning i det här bottenmötet. Men Axel Brage – som fick förtroendet i Leksands mål för fjärde fighten i rad – hade både målram och mållinje på sin sida.


I stället – när smålänningarna verkligen gick för det och plockade Williamsson tidigt – kunde den vindsnabbe Fredrik Forsberg sätta spiken i den berömda kistan fram till 4-1.


En oerhört viktig seger för Leksand som nu har två raka segrar inför mötet med Skellefteå på lördag innan ett nytt uppehåll väntar i SHL på grund av en (trött) landslagsturnering.

Matchfakta

Leksand - Oskarshamn 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Skott: 36-29 (9-8, 15-9, 12-12)

Utv-min: 10-14 (4-8, 4-2, 2-4)

Publik: 5340 (Tegera Arena)


1-0 (04.16) Philip Samuelsson (1) (Ritola, Abbott)


1-1 (24.09) Markus Modigs (Hardt, Piispanen) PP1

2-1 (36.09) Martin Karlsson (3) (Gunnarsson, 20 Karlsson)

3-1 (38.23) Linus Persson (2) (Wännström)


4-1 (55.34) Fredrik Forsberg (3) (100 Karlsson, Ahnelöv) öppen kasse

Läs mer: Matchens femma mot Oskarshamn