Gunnar Persson presenterad

Leksands påsksmäll under denna påskledighet blev att presentera den tredje länken i den trio som ska stå på bänken bakom spelarna under SHL-äventyret.


Huvudtränare Roger Melin får sällskap av Gunnar Persson. Detta offentliggjorde Leksand under fredagen. Om Jens Nielsen blir kvar är ännu inte presenterat av klubben.

Efter SHL-avancemanget stod det snart klart att en av de assisterande tränarna i Christer Olsson skulle lämna – för konkurrenten Örebro HK.


Sedan dess har jakten på en ersättare varit högt prioriterad av GM Thomas Johansson och nu är det klart. Under fredagen presenterades Gunnar Persson, 60.


– Viktigt i rekryteringen av Gunnar har varit att vi får in en person med stor hockeykunskap som vill utveckla spelare och Leksands spelfilosofi. Dessutom har vi sökt en person med ett lugn och som står för samma ledarskap som Roger. Vi har valt att satsa på ett ledarteam med stor och lång erfarenhet inför de utmaningarna som väntar Leksands IF, säger bland annat Johansson till Leksands hemsida.


Gunnar Persson som sitt nya arbete: – Det ska bli väldigt roligt att få jobba i Leksands IF. Leksand är ju nästgårds då jag är uppvuxen i Gävle och det har varit många roliga matcher och bataljer genom åren mot just Leksand både på junior- och seniornivå. Leksands IF är ju en av de mer anrika lagen i Sverige och det ska bli ett härligt uppdrag. Jag och Roger Melin träffades -98 och har sedan dess varit bra kompisar både i jobbet och privat.


Kontraktet med Persson gäller över kommande säsong där han kommer att ansvara över backarna i Leksands herr-a-lag.


Enligt Leksands hemsida har Jens Nielsen ännu inte kontrakt över den kommande säsongen. Återstår att se vad som händer där.


Lyssna: Blåvita Krigare's podcast – #60. Tjomme tar inga fångar