Mackan Karlberg lånas ut

Leksands IF har valt att låna ut sin 19-årige forwardstalang, Marcus Karlberg.


Tillsammans har de kommit överens med AIK om att Stockholmsklubben lånar ”Mackan” under hela säsongen 19/20.

– Vi i Leksands IF har tillsammans med Marcus Karlberg kommit fram till att det bästa för Marcus fortsatta utveckling är en utlåning till AIK och HockeyAllsvenskan. Marcus behöver få speltid och vi i Leksand kan inte garantera Marcus den position och istid han behöver just nu för att fortsätta utvecklas, säger Thomas Johansson och fortsätter:


– Leksands IF ser jättepositivt på att Marcus kommer till en förening som har en bra och utvecklande verksamhet. Vi har avtal med Marcus även över säsongen 20/21, och utlåningen till AIK gäller hela säsongen 19/20.


I mitten av förra veckan gästade Thomas Johansson Blåvita Krigare's podcast. När han där talade om Marcus Karlberg sa han att ”Mackan” skulle få en stor chans att ta en plats i laget och dessutom spela powerplay.


Nu har klubbarna ändå kommit överens om denna lösning.


– Vi får in en spelare med stort potential som kan mycket väl blomma ut i vinter, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK:s hemsida.


AIK:s lån av Karlberg gäller över hela säsongen, men Leksand kan kalla tillbaka honom om man drabbas av flertalet skador i forwardsuppsättningen.

Lyssna på podcasten: Truppgenomgång med Thomas Johansson