Mackan Karlberg skriver nytt kontrakt

Det var ett tag sedan nu som det kom nyheter kring Leksands trupp. Men under fredagen presenterade klubben ett nytt tvåårskontrakt för Marcus Karlberg.


– Det är jättekul och hedrande att få skriva SHL-kontrakt med Leksands IF, säger han till klubbens hemsida.

Leksands 19-årige forward Marcus Karlberg var ordinarie i a-laget under den nyligen avslutade säsongen i Hockeyallsvenskan som slutade på bästa tänkbara vis med avancemang till SHL.


Det blev totalt 44 matcher under grundserien där ”Mackan” stod för 11 poäng genom fyra mål och sju assist. Och under de tolv matcher som sedan följde genom slutspelsserie, play-off och kvalspel blev det ett mål och tre assist från #9.


Efter säsongen gick Karlbergs kontrakt ut och det har sedan dess spekulerats i om han skulle ta en plats i den SHL-trupp som GM Thomas Johansson bygger i detta nu.


Men under fredagen stod det klart att forwardstalangen ska med upp till högstadivisionen och har nu skrivit på ett nytt tvåårsavtal med klubben.


– Jag är oerhört glad att Marcus valt att skriva på ett nytt tvåårsavtal med oss och att han vill fortsätta sin utveckling hos oss på resan mot förhoppningsvis NHL-spel i framtiden, säger Johansson och fortsätter:


– Marcus är en extremt speedig spelare med fin teknik och har ett sinne för att producera poäng. Marcus behöver fortsätta jobba upp sin fysik och skapa sig mer erfarenhet på seniornivå, och vi är glada att få möjligheten att få fortsätta hjälpa Marcus i sin karriär här hos oss.


”Knipa en bra plats”

Marcus Karlberg själv om sitt nyskrivna kontrakt:


– Det är jättekul och hedrande att få skriva SHL-kontrakt med Leksands IF. Det är få förunnat att få göra den karriärsresan från knattelaget upp till a-laget och jag är väldigt glad över att ha gjort det.


– Det ska bli väldigt intressant och spännande att försöka knipa en bra plats i laget i vinter. Som lag har vi en intressant säsong framför oss med uppdraget att försöka etablera oss i SHL, säger han till klubbens hemsida.


Lyssna: Senaste avsnittet av Blåvita Krigare's podcast