Matchens femma mot Örebro

En ny bra insats av Leksand som dessvärre inte ledde till några nya poäng.


Flera leksingar stack ut till det positiva och här har vi plockat ut de fem som vi tyckte var bäst. Lite senare än vanligt (då podd prioriterats, in och lyssna!), men bättre det än aldrig!

#28 Mattias Göransson, back (4)

Istid: 17.44

Poäng: 0

Plus/minus: -1 (0-1)

Skott på mål/utanför: 3/0

Kommentar: Behövde en startsträcka under säsongens start för att komma in i svensk hockey och den stora rinken. Men har sedan dess blivit bättre och bättre, rejälare. Imponerade här inte minst med sin snabbhet över isen trots sina 191 cm och 93 kg.

#34 Philip Samuelsson, back (1)

Istid: 19.44

Poäng: 0+1

Plus/minus: -2 (0-2)

Skott på mål/utanför: 5/0

Kommentar: En back som vi märker – i detta sammanhang – glömts bort en aning. Det är första gången han tas ut och det borde förstås ha skett tidigare. En back som inte tummar på sin noggrannhet i egen zon och som ännu inte dragit på sig en enda tvåa.

#9 Marcus Karlberg, forward (1)

Istid: 08.04

Poäng: 0

Plus/minus: -1 (0-1)

Skott på mål/utanför: 0/0

Kommentar: Får komma in direkt med Knuts och Kapten Karlsson efter att Fredrik Forsberg fått en smäll mot huvudet redan i första bytet. River upp sår i Örebros försvar med sin energiska spelstil och får nyttiga minuters speltid att växa med. Förhoppningsvis kan Mackan sättas i lite skottlägen om han är med framöver, då han besitter en bra bössa.

#14 Oskar Lang, forward (7)

Istid: 10.30

Poäng: 0

Plus/minus: -2 (0-2)

Skott på mål/utanför: 2/0

Kommentar: Kanske borde Langen hoppat upp ett par snäpp i kedjorna. Kanske ta Zackes plats med Ritola och Spencer? Skapar ytor för alla han spelar med och det är få som hänger med vårt kraftpaket på 170 cm. Det är en fröjd att se honom spela ishockey.

#21 Mattias Ritola, forward (8) ⭐️

Istid: 19.55

Poäng: 0+2

Plus/minus: +1 (1-0)

Skott på mål/utanför: 4/0

Kommentar: På tal om fröjd att se spela hockey, Ritola är bäst på isen – igen. Direkt inblandad i båda målen framåt för kvällen och enda leksing som kliver av med plus i +/-. Bara Hrivik och Spencer har mer istid bland forwards.

Värda att nämna: #16 Daniel Gunnarsson (back), #27 Marek Hrivik (center), #77 Spencer Abbott (center), #100 Martin Karlsson (center).

Läs mer: Kontraktsläget i Leksand inför säsongen 20/21

Läs mer: Forsberg klev av efter första bytet: ”Käkat sarg”

Läs mer: Stark upphämtning räckte inte till poäng mot ÖHK