Matchens femma mot Brynäs

Leksand tog en tung och viktig seger när Brynäs besegrades med 4-2 inför fullsatta läktare på hemmaplan under lördagen.


Det var många blåvita som var bra i matchen, men några stack ut lite extra. Här är de fem som vi tyckte gjorde bäst ifrån sig – där den som får ”stjärnan” denna gång var överlägsen.

Lang ledde Leksand till seger.

#30 Janne Juvonen, målvakt (4)

Räddningsprocent: 92.31% (24/26)

Kommentar: Han var bra mot HV71 och ännu bättre mot Brynäs. Finländaren höll Leksand flera gånger från nya eller större underlägen. En väldigt stor del av den här segern, hade Janne.

#16 Daniel Gunnarsson, back (6)

Istid: 21.45

Poäng: 0

Plus/minus: 0 (0-0)

Skott på mål/utanför: 0/2

Kommentar: ”Gunnar” har börjat rada upp bra insatser och var ledande i går igen. Får ta ett stort ansvar över hela isen och spelar mest av alla utespelare. Läge att förlänga med 27-åringen.

#14 Oskar Lang, forward (10) ⭐️

Istid: 17.59

Poäng: 1+2

Plus/minus: 0 (1-1)

Skott på mål/utanför: 2/0

Kommentar: Langen var gårdagens gigant. Han låg bakom det mesta på isen och är solklart bäst på isen. Omöjlig att ta pucken av, vann tillbaka den flera gånger och rev på egen hand upp stora sår i Brynäsförsvaret. Tre poäng på fyra mål.

#15 Emil Heineman, forward (1)

Istid: 05.47

Poäng: 0+1

Plus/minus: 0 (0-0)

Skott på mål/utanför: 0/0

Kommentar: Var med i en ordinarie kedja, en plats han har förtjänat. Var bra i sin SHL-debut nyligen och fick i går göra poäng. Var också den som tacklades flest (3) gånger i Leksand och retade upp brynäsarna, inte minst Nicklas Danielsson som han hade en vendetta med matchen igenom. Vi hoppas få se mer av Heineman framöver – mycket mer.

#27 Marek Hrivik, center (16)

Istid: 18.31

Poäng: 0+1

Plus/minus: 0 (1-1)

Skott på mål/utanför: 3/2

Kommentar: Vår käre slovak har funnit fina nya lekkamrater i Lang och Wännström. Är åter rejäl och bra över hela banan, har en lysande passning till Patrik Zackrissons 3-2-mål.

Värda att nämna: #55 Jonas Ahnelöv (back), #13 Jon Knuts (center), #21 Mattias Ritola (forward), #26 Patrik Zackrisson (center).

Läs mer: Lang ledde Leksand till seger mot Brynäs

Läs mer: Enroth och Leksand är muntligt överens