Matchens femma mot Djurgården

Det blev en klar förlust för Leksand mot Djurgården, 0-4.


Men trots detta ska vi ge oss på att ta ut de fem vi tyckte gjorde bäst ifrån sig – och den här gången blir det något så unikt som en hel kedja.

Hrivik bäst – igen. Hört den förut?

#7 Lucas Nordsäter, back (5)

Istid: 18.55

Plus/minus: 0

Skott på mål/utanför: 2/0

Kommentar: När de flesta leksingar klev av med minst ett byte med baklängesmål, håller Lucas sin nolla intakt bakåt. Är uttagen för andra matchen i rad och har verkligen växt som vi hoppats på.

#14 Oskar Lang, forward (5)

Istid: 16.17

Plus/minus: -1

Skott på mål/utanför: 4/0

Kommentar: Var hela tiden ett hot med sin speed och det är svårt att komma ihåg när man såg en spelare med så låg tyngdpunkt senare. Han är inte stor till storleken, Langen, men i stort sett omöjlig att ta pucken av.

#21 Mattias Ritola, forward (3)

Istid: 14.46

Plus/minus: -1

Skott på mål/utanför: 1/1

Kommentar: Ritola har match efter match visat att han lyft sin insats när det kommer till att kriga. Och man måste börja någonstans och göra jobbet, så får man hoppas att poängen kommer. Sliter gör många, men Ritola fler än de flesta och får ändå ut mycket av det med.

#27 Marek Hrivik, center (9) ⭐️

Istid: 18.42

Plus/minus: -1

Skott på mål/utanför: 4/0

Kommentar: Är återigen bäst på isen bland leksingarna. Det går inte att göra annat än att ge honom den titeln igen.


Slovaken tar ett såpass stort ansvar över hela isen och är han inte och håller bort en motståndare för att skapa ett läge offensivt, så är han längst ner och vinner puck i eget sarghörn.

#77 Spencer Abbott, forward (1)

Istid: 16.07

Plus/minus: -1

Skott på mål/utanför: 3/0

Kommentar: Gör sin första match med jetlag och utan ett enda träningspass med sitt nya lag. Ändå bildar han direkt bästa kedjan med ett par spelare här ovanför. Visar i PP att han kommer att bli nyttig med en passkänslighet vi – trots mycket skicklighet i laget i övrigt – ändå saknar.

Spelare som är nära att ta en plats: Jon Knuts (center), Martin Karlsson (forward), Philip Samuelsson (back), Mattias Karlsson (back).

Läs mer: Leksand nollat – målskillnad från kvalplats