Matchens femma mot Linköping

Leksand föll hemma mot Linköping i går.


Den femte raka förlusten inkasserades trots att Leksand öppnade bra och gjorde första målet.


Men trots att det blev förlust fanns det leksingar som gjorde bra - eller i alla fall bättre - ifrån sig än övriga. Och här är de fem vi tycker var bäst.

Oskar Lang bäste leksing.

#7 Lucas Nordsäter, back (3)

Istid: 19.49

Poäng: 0

Plus/minus: 0

Skott mot mål/utanför: 1/0

Kommentar: Vår #7 är den av våra unga backar som gjort det bäst så här långt under säsongen och nu börjar Lucas logga mycket istid per match – som han förtjänar.


När Thomas Johansson gästade podcasten och pratade om truppen ville han se Nordsäter bli den här fysiska pjäsen som är svår - helst omöjlig - att ta sig förbi. På den stigen har han tagit steg.

#10 Johan Fransson, back (4)

Istid: 26.12

Poäng: 0

Plus/minus: 0

Skott mot mål/utanför: 2/0

Kommentar: Som vi har varit inne på tidigare är Fransson den ledande kuggen i Leksands försvar. Inte minst när Ahnelöv, Gunnarsson och Karlsson saknas.


Han spelar nästan halva matcherna numera. Om det är bra och om hans kropp mår bra av mycket istid, det kan man diskutera. Men det vi vet är att ”Frallan” gör det väldigt bra.

#13 Jon Knuts, center (3)

Istid: 15.39

Poäng: 0

Plus/minus: 0

Skott mot mål/utanför: 1/0

Kommentar: Jon Knuts stämplar in tillsammans med sin ’broder’ Kapten Karlsson match ut och match in. När Leksand gör sin sämsta period för säsongen i mittakten mot LHC är Jon fortsatt bra. Han försöker få igång laget, fick dock inte mycket mer än sin kedja med sig i går.

#14 Oskar Lang, forward (4) ⭐️

Istid: 19.57

Poäng: 1+0

Plus/minus: 1

Skott mot mål/utanför: 3/2

Kommentar: Ingen forward spelade mer än Oskar i går och han ger laget en lovande start med 1-0 efter 3,5 minut. Det hände mycket kring ”Langen”, han gör mål, kliver av med plus i +/- och han var enligt oss bäst av leksingarna på isen.

#27 Marek Hrivik, center (7)

Istid: 19.25

Poäng: 1+0

Plus/minus: 1

Skott mot mål/utanför: 2/4

Kommentar: Efter ett par osynligare matcher är Hrivik åter uttagen i vår femma, detta två matcher i rad nu och för sjunde gången den här säsongen.


Han kämpar, sliter och tar laget på egen hand tillbaka in i matchen när han fixar straffen, lägger den själv och sätter viktiga 2-2. Nu räckte det inte till poäng, men vår slovak är åter ledande på isen.

Spelare som var nära en plats: Martin Karlsson (forward), Thomas Valkvæ-Olsen (forward), Mattias Göransson (back).

Läs mer: Leksand närmar sig kvalstrecket efter ny förlust

Läs mer: Efterlängtad seger efter åtta raka förluster