Matchens femma mot Linköping

Leksand bröt förlustraden och tog två viktig poäng mot Linköping.


Under lördagen väntar en ny - tuff - match när leksingarna har tagit sig till Ängelholm för att möta Rögle. Men innan vi fokuserar på den matchen tittar vi på vilka som var bäst mot LHC.

Janne Juvonen, målvakt (6) ⭐️

Räddningsprocent: 92.00% (23/25)

Kommentar: Perioderna i matchen när LHC var bättre än Leksand var det Janne som höll kvar sitt lag i matchen.


Detta var fjärde matchen i rad som Juvonen var riktigt bra och han fick sånär hålla sin första nolla i Leksandströjan. Ny chans i Ängelholm. Solklart bästa leksing här.

#55 Jonas Ahnelöv, back (11)

Istid: 17.38

Poäng: 1+0

Plus/minus: 2 (2-0)

Skott på mål/utanför: 3/0

Kommentar: Är åter stabil över hela banan och står för en riktig projektil fram till 2-2-målet. Ahnelöv har – precis som Juvonen – radat upp bra insatser. Viktigt för Leksand att han håller sig hel framöver.

#21 Mattias Ritola, forward (9)

Istid: 19.59

Poäng: 1+0

Plus/minus: 0 (1-1)

Skott på mål/utanför: 1/0

Kommentar: Ritola loggar mest istid efter Zackrisson bland forwards och är oerhört nyttig för detta lag. Han har hela säsongen jobbat hårt men senaste månaden också börjat göra en del poäng. Vackert mål här fram till viktiga 1-0.

#77 Spencer Abbott, forward (4)

Istid: 18.10

Poäng: 1+1

Plus/minus: 0 (1-1)

Skott på mål/utanför: 1/0

Kommentar: Leksands spetsvärvning har fått många att tvivla på honom under hans hittills relativt korta sejour i blåvita Dalarna.


Men här gick Spencer in och var direkt delaktig i segern. En fin drop till Ritola vid 1-0 och var sedan den enda att göra mål på straffarna som gav Leksand en viktig extrapoäng.


Har det vänt nu för Spencer, månne?

#13 Jon Knuts, center (5)

Istid: 17.42

Poäng: 0+1

Plus/minus: 1 (1-0)

Skott på mål/utanför: 2/2

Kommentar: Får en assist ”gratis” fram till Martin Karlsson som gör jobbet innan Ahnelöv dunkar in 2-2. Står i övrigt för ett jättestort slit, jätteviktig i boxplay och vinner 62% av sina kamper i mittcirklarna i matchen.

Också värda att nämna: Martin Karlsson (forward), Oskar Lang (forward), Marek Hrivik (center).