Matchens femma mot Rögle

Det blev förlust under lördagen borta mot Rögle med 5-3.


Detta trots att Leksand inte stod för någon dålig insats, utan där masarna visade på nytt att man blir en svår nöt att knäcka för alla lag i SHL den här säsongen.


I denna fina insats fann det några som vi tyckte gjorde extra bra ifrån sig och dessa hittar ni här i ”matchens femma” från drabbningen i Ängelholm.

Wänna med två mål bäst på isen.

#30 Janne Juvonen, målvakt Rädd-procent: 88.67% (26/30) Kommentar: Leksands finländare var åter tillbaka mellan stolparna efter ett par matcher som backup.


Han var bra i matchen och var den som höll Rögle från nytt ledningsmål i den första perioden och som höll nere siffrorna till bara 3-2-underläge i den andra.

#7 Lucas Nordsäter back (2) Istid: 14.28

Poäng: 0

Plus/minus: 1 Skott på mål: 0

Kommentar: Den enda av backarna som kliver av med plus i plus/minus. Allmänt stabil över hela isen och fortsätter att stå för individuellt bra insatser.

#55 Jonas Ahnelöv, back (4) Istid: 18.07 Poäng: 0+1 Plus/minus: -1 Skott på mål: 0 Kommentar: Leksand har ett par tunga backar borta och ett stort ansvar hamnar på Ahnelöv och Fransson utöver de yngre som får ta för sig.


Ahnelöv har vuxit fram till en ordentlig ledare i det här laget och även om han är stabil bakåt för det mesta, har han också börjat ta för sig offensivt. 1+3 på sex matcher så här långt.

#14 Oskar Lang, forward (3) Istid: 13.41

Poäng: 0

Plus/minus: 1 Skott på mål: 2

Kommentar: Tillbaka i ’femman’ även om det inte blev några poäng. Men han var inblandad i mycket och jobbig att få stopp på för RBK. Låg bakom ett par farliga omställningar.

#22 Sebastian Wännström (2) ⭐️

Istid: 13.47

Poäng: 2+0

Plus/minus: 0 Skott på mål: 5

Kommentar: Det var inte svårt att välja ut matchens bästa spelare här. Tvåmålsskytten ”Wänna” kliver upp i delad skytteligaledning med sina två strutar varav den senare var en delikatess:

Verkligen kul med den utdelning Wännström fått hos oss!

Spelare som var nära en plats: Johan Fransson (back), Martin Karlsson (forward), Daniel Olsson-Trkulja (forward), Fredrik Forsberg (forward) (förtjänar mer istid).

Och där har ni hur femman såg ut den här gången!


Ny femma efter Frölunda hemma i Tegera härnäst.