Matchens femma mot Växjö

Äntligen!


Det var känslan för samtliga leksingar i går när laget vann borta mot Växjö och tog en efterlängtad trepoängare efter nio raka förluster.


Vilka vi tyckte var bäst på isen bland de blåvita? Det ska vi berätta nu.

Matchens femma mot Växjö


#33 Axel Brage, målvakt (3) Räddningsprocent: 93.94% (33/35)

Kommentar: Han var en stor bidragande orsak till den här segern och inte minst under perioden efter Växjös 2-2-mål där hemmalaget gick för ett segermål.

#16 Daniel Gunnarsson, back (2)

Istid: 14.29

Poäng: 0

Plus/minus: -1

Skott på mål/utanför: 3/1

Kommentar: ”Gunnar” var tillbaka efter en månads frånvaro och gjorde sin blott femte match i går. Han fick en kvarts speltid och kommer troligtvis vara än mer ordinarie redan mot Malmö. Inga poäng ännu från vår tänkta offensiva back, men det kommer.

#20 Mattias Karlsson, back (3)

Istid: 22.22

Poäng: 1+0

Plus/minus: +2

Skott på mål/utanför: 2/0

Kommentar: Kolan har kommit in i den här säsongen med en enorm självklarhet. Fick kröna ännu en fin insats med säsongens första kasse (i öppen bur till 4-2). Stabil över hela isen och gör varje backpartner bättre.

#13 Jon Knuts, center (4)

Istid: 13.53

Poäng: 0

Plus/minus: +1

Skott på mål/utanför: 2/0

Kommentar: En av seriens hetaste tekare visade i går vad han går för i cirklarna. En del av spelet som man verkligen inte ska underskatta. 14 av 19 tekningar vanns (73.68%).


I går var hans kedja åter sådär avkopplande bra som gjorde att man kunde andas lite och släppa oron kring baklängesmål för en stund.

#12 Fredrik Forsberg, forward (2) ⭐️

Istid: 12.48

Poäng: 2+0

Plus/minus: +1

Skott på mål/utanför: 3/0

Kommentar: Man kan kalla det för bjudningar. MEN: Forsberg gör också jobbet som tar honom fram till de här två målen. Han stressar fram det, han krigar och han förtjänar utmärkelsen som Leksands bästa spelare mot Växjö. Hatten av!

Spelare som var nära en plats: Johan Fransson (back), Filip Johansson (back), Mattias Ritola (forward), Spencer Abbott (center).

Läs mer: Forsberg tvåmålsskytt i sköna segern: ”Trötta på att förlora”