Matt Carey tillbaka i Leksand

Leksands IF har gjort klart med ett nyförvärv.


Det handlar om den 27-årige kanadensaren Matt Carey som är klar för en återkomst i Leksands IF. Klubben som han representerade för två säsonger sedan när laget åkte ur SHL senast.


– Carey är en oöm spelare som lever på sin aggressiva spelstil, säger Thomas Johansson.

Kämpen tillbaka i blått och vitt.

Natten mellan lördag och söndag stänger fönstret för svenska klubbar när det kommer till att värva nya spelare.


Leksand är i ett minst sagt prekärt läge i tabellen som jumbo i SHL och jagar Linköping som man möter på bortais senare under torsdagen.


Supportrarna har länge inväntat nyheterna om förstärkningar och nu är en sådan klar. För en timme sedan presenterades Matt Carey som klar för en återkomst till Dalarna.


– Matt Carey är en oöm spelare som lever på sin aggressiva spelstil. Han känner till SHL och kommer att bidra med tuffhet, hårdhet och energi vilket kommer bli viktigt för oss under resterande del av säsongen, säger Thomas Johansson.


Varit i Tyskland

Matt Carey spelade i Leksand säsongen 17/18. Då blev det 12 poäng (4+8) under 30 matcher i grundserien, innan han var med och åkte ur SHL i kvalet mot Mora.


Sedan dess har han spelat med Karlskrona i Hockeyallsvenskan, Rögle i SHL och den här säsongen med Schwenninger Wild Wings i den tyska ligan.


I Tyskland har det blivit 23 poäng (6+17) på 39 matcher, men också -18 i plus/minus-statistiken. Kontraktet med Carey gäller för resterande delen av den här säsongen.

LÄS MER: Forsberg: ”Sju eller 13 poäng upp – sjukt viktig match”