Melin efter katastrofperioden: ”Skäms fan över att stå i båset”

Ett 3-0-underläge efter en period hemma mot HV71 inför en buande publik. Då sågade tränare Roger Melin sitt lag ordentligt.


– Det är bland det sämsta jag har sett faktiskt. Jag skäms fan över att stå i båset, säger Melin till C More.


Matchen slutade 0-4 och nu har Leksand inlett med två tunga förluster efter SHL-uppehållet och ett mål framåt på 120 minuter hockey.

Leksand skulle spela sin första hemmamatch sedan den 24 oktober. Trots ett prekärt läge i tabellen var det många leksingar som var sugna på match i Tegera Arena igen och publiksiffran väntas landa nära fullsatta läktare.


Då gjorde Leksand en av sina sämsta perioden för säsongen. HV71 kom ifrån de första 20 minuterna med en 3-0-ledning som hade kunnat vara ännu större.


”Skäms fan...”

Inför den andra perioden sågade Leksands huvudtränare Roger Melin sitt lag ordentligt.


– Det finns inga ord för det. Det är bland det sämsta jag har sett faktiskt. Jag skäms fan över att stå i båset. Det är riktigt dåligt inför en fullsatt hall att bete sig som vi gör. Det är pinsamt, helt enkelt, säger Melin till C More och fortsätter:


– Det är ingen som vill vara där känns det som. Ingen vill ta en närkamp, ingen vill åka skridskor. Det var riktigt, riktigt dåligt. Jag ber om ursäkt till alla som har sitt hjärta i Leksand.


Den andra perioden slutade mållöst. Leksand spelade upp sig, men HV71 kunde samtidigt kontrollera mittakten och var det något lag som var närmst nästa mål i matchen så var det gästerna från Jönköping.


”Ni ska alltid ta förlorande laget”

Inte heller i den tredje perioden lyckades Leksand få hål på Jonas Gunnarsson i HV-målet. I stället kunde gästerna utöka till 4-0 i powerplay genom Alexander Bergström, vilket också blev slutresultatet.


– Vad ska jag säga? Vi möter ett bättre lag helt enkelt, säger Melin efter matchen till C More.


Finns det ändå inget du kan utveckla kring insatsen?

– Nej, inte i dag. Ni ska alltid ta det förlorande laget, så tyvärr. Inte i dag, säger Melin innan han lämnar intervjupositionen.


Härnäst väntar Frölunda för Leksand på bortaplan på torsdag innan man möter Luleå i ny hemmamatch om en vecka. I kväll gav man inte sina supportrar någon extra god anledning att köpa biljett till den matchen.

Matchfakta

Leksand - HV71 0-4 (0-3, 0-0, 0-1)

Skott: 20-21 (3-9, 5-8, 12-4)

Utv-min: 8-6 (2-4, 4-2, 2-0)

Publik: 7303 (Tegera Arena)


0-1 (02.05) Martin Thörnberg (Fröberg, Williamsson)

0-2 (04.50) Johannes Kinnvall (Bergström, Camara)

0-3 (11.24) Joakim Andersson (Törnberg) BP1


Inga mål i den andra perioden


0-4 (52.53) Alexander Bergström (Holmström, Camara) PP1

Läs mer: Leksands damer och J20-lag vann